Нещаслива ракета Путіна

Кремль виростив монстра, якого стало надзвичайно складно контролювати. Його доводиться постійно підгодовувати, аби він не зжер власного творця. Така алюзія мимоволі виникає з роздумів про збитий над Торезом Boeing 777 Malaysia Airlines.

 

 

Отже 17 липня в Донецькій області був збитий пасажирський авіалайнер, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

 

Всі обставини трагедії вказують на провину бойовиків Новоросії. А якщо бути конкретним, то кадрових російських військовиків, з котрих були сформовані спеціалізовані екіпажі військової техніки. Вони незаконно перетнули кордон і влилися у загони так званого ополчення так званого ЛНР чи ДНР.

 

Саме один з таких екіпажів мав би запустити в дію зенітно-ракетний комплекс типу Sa-11, який на пострадянському просторі отримав ніжне ім’я «Бук». Як дійшло до збиття пасажирського авіалайнера з трьома сотнями людей на борту – можна поки що лише будувати свої припущення. Скоріш за все його сприйняли за військово-транспортний літак українських ВПС.

 

Дехто висуває гіпотезу про зумисне підбиття Boeing 777 за наказом з Кремля, нібито, щоб дискредитувати Україну й позбавити її досить серйозного заробку на супроводженні через свій повітряний простір міжнародних авіаційних рейсів. Проте ця версія виглядає не більш реальною, ніж твердження деяких російських політиків, що мовляв авіалайнер збила українська ППО, цілячись у літак президента Росії.

 

Дехто сприймає за чисту монету звинувачення, що, мовляв, українське керівництво все ж винне. Хай і опосередковано, оскільки не закрило для цивільних польотів повітряний простір над зоною АТО. Насправді ж такі закиди можуть робити лише дилетанти. Справа в тому, що міжнародні рейси над Донбасом проходили по кілька десятків на добу. Досі крейсерська висота – понад 9750 метрів – вважалася цілком безпечною й недоступною для зброї терористів.

 

Ні європейська організація нагляду за польотами Eurocontrol, ні Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА), ні самі авіакомпанії, котрі послуговувалися повітряним простором України, не мали наміру відмовлятися від польотів над Донбасом. Навіть попри воєнні дії та обстріли бойових літаків терористами з ПЗРК.

 

Так само й компанія Malaysia Airlines не мала жодної задньої думки, просто скористалася одним з маршрутів, запропонованим IATA. При виборі вона радше послуговувалася часом польоту й витратами пального ніж безпекою.

 

Тепер то зрозуміло, що не можна було бути таким легковажним. Але хто тоді знав, що терористи у Донбасі диспонують не лише «Буками», ракети котрого сягають на вказану висоту, але й фаховими екіпажами російських військовиків, здатними цей зенітно-ракетного комплексу використати за призначенням…

 

Щойно був вражений літак, як бойовики почали тішитися й нахвалятися, зокрема й у Facebook’у. Вони ще не знали куди влучили й у що вклепалися. Коли схаменулися, почали затирати сліди й шукати виправдання, але було вже запізно.

 

Фактично цим пострілом бойовики підписали самі собі смертний вирок. Адже тепер у російського президента Володимира Путіна виникла страшна головна біль й одне пріоритетне завдання: якомога швидше й якомога ретельніше зачистити всі сліди, які зв’язують Кремль з цією ракетою, яку вже деякі західні видання встигли назвати «ракетою Путіна». Можна не сумніватися, що під зачистку підпадуть усі причетні до «букової» справи й максимальна кількість свідків.

 

Але на цьому Кремль не може зупинятися. За розслідування справи зі збиттям Boeing 777 буде тепер уважно слідкувати увесь світ, а передовсім ті держави, чиї громадяни перебували на трагічному облавку. Як повідомили в авіакомпанії, серед загиблих пасажирів 154 громадян Нідерландів, 27 австралійців, 23 малайзійця, 11 індонезійців, 6 британців, 4 німця, 4 бельгійця, 3 філіппінця і канадієць. Окрім того загинуло 15 членів екіпажу – всі  малайзійці.Поки що не встановлені громадянства ще 41 пасажира. Є інформація, що серед них були 23 американця. І це мало б стати причиною особливої тривоги Москви: Вашингтон нікому не попустить загибель своїх громадян.



Зрозуміло, що ретельне розслідування справи не можливе без того, щоб не розібратися у суті воєнного конфлікту в Донбасі. Зокрема, міжнародній комісії, яка займатиметься авіакатастрофою, доведеться з’ясувати хто там воює,  на чиї гроші, хто провокує, хто підтримує, якими засобами тощо, тощо, тощо. І тоді Путіну дуже складно буде приховати від світу ті сотні російських найманців, кадрових військовиків і десятки одиниць військової техніки з РФ, які нелегально потрапили на українську територію й причетні до маси воєнних злочинів.

 

Можна припустити, що Кремль вже дав наказ усім своїм підопічним негайно повертатися назад. «Родина-мать ждет своих сыновей!» – як 1990-року писали на плакатах литовці, латиші й естонці, влаштовуючи пікети біля радянських військових частин. Якщо це дійсно відбудеться, то АТО може й дійсно завершитися, як це прогнозував Петро Порошенко ще до обрання президентом, за кілька годин.

18.07.2014