Поки розквітають каштани

Дуже млявий перебіг виборчої кампанії не можуть урізноманітнити рекламні носії, які радше лякають електорат.

 

Пара тижня

 

Палкі політичні почуття між Юлією Тимошенко і Петром Порошенком відомі ще з дореволюційних часів. Тепер лідер соціологічних опитувань псує політичне майбутнє лідерці «Батьківщини», і леді Ю доводиться вишукувати всі проколи Порошенка. Або казати, що то проколи. Процес цей досить специфічний, бо дуже голосних заяв Петро Олексійович не робить. Тому Тимошенко критикує будь-які ініціативи конкурента. Цього разу Юлії Володимирівні не сподобався намір Порошенка відбути двосторонні переговори з Росією.

 

«Я хочу ще раз наголосити, що звернення в РФ від Петра Порошенка, яке прозвучало, коли було сказано, що Росія повинна визначити час та місце проведення переговорів, — неприйнятне. Не можна вийти з переговорного процесу, який проводиться у форматі ЄС, США, Україна і РФ», — заявила Тимошенко.

 

З часом лідер «Батьківщини» стала толерантнішою на адресу візаві, термін «соплі» в контексті Порошенка, як то було 2005 року, не використовується

 

«Мери» тижня

 

Про те, що українські силовики «мишей не ловлять», знають вже навіть нащадки вбивць адмірала Кука. Але коли до СБУ, МВС чи ще когось зацікавленого дійде інформація про В'ячеслава Пономарьова, який проголосив себе мером Слов'янська, то арештовувати сепаратиста хай би виїжджали з хлопцями, які мають у своєму арсеналі гамівні сорочки. Пономарьова, щоправда, правоохоронці не шукають, а він тим часом дає розлогі інтерв'ю, де є розлоге поле для діяльності психіатрам.

 

Спочатку цей громадянин каже: «Ми не є аґресорами. Ми стоїмо на захисті своїх інтересів, ми стоїмо на захисті своєї землі, віри нашої православної, наших родин, дітей, онуків і нашого майбутнього. Ми не приймаємо уряд, який називає себе урядом-переможцем. Ми називаємо їх хунтою фашистською. Оскільки вони прийшли до влади шляхом збройного заколоту, а це, за всіма міжнародними нормами, є кримінальним злочином. Тобто вони для нас звичайні злочинці. І будь-які акти, які вони випускають, нас не стосуються».

 

А трохи згодом робить свій висновок: «По-любому ми їх знесемо. Спочатку ми відокремимо східні області, області південного сходу. Потім виведемо цих ідіотів з Києва і дійдемо до Львова». Щоб ніхто вже не сумнівався в неадекватності пацієнта, Пономарьов пророкує: «Це буде багато крові. Але, чесно кажучи, карта їх (київської влади – Ред.) бита, однозначно».

 

Щоправда, коли цього діяча «запакують», він може виправдовуватися тим, що сидить в кабінеті Нелі Штепи, яка також є дуже цікавим об'єктом для лікарів. Може, там в кабінеті якась неправильна атмосфера, яка громадянам дах зриває?

 

Сучасний Чезаре Ломброзо свій діагноз поставив би моментально

 

Орган тижня

 

Верховна Рада перетворюється на нецензурне словосполучення. Народні депутати у будівлі під скляним куполом приходять, як на свято, а там, як і має бути на свята, нічого не роблять. Локальні катастрофи в країні не стимулюють парламентарів, які втратили інстинкт самозбереження. На тижні в законодавчому органі відбулося тільки одне засідання, під час якого не було ухвалено жодного рішення. Народ як «єдине джерело влади» (за Конституцію) може з аґресією зацікавитися: а чим насправді займаються його обранці?

 

Це нормальний стан для українського парламенту. Добре, що не б'ються

 

Дисидент тижня

 

Лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонили в'їжджати в Крим до 2019 року. Джемілєв тим не дуже занепокоївся і повідомив: якщо протягом останнього часу на територію Криму було заборонено в'їзд представникам багатьох авторитетних міжнародних організацій і дипломатам, то вручене йому «рішення» — ніщо інше, як показник того, з якою «цивілізованою» державою ми маємо справу.  

 

Про останні події на півострові політичний патріарх розповідає сумні речі. З його слів, зараз в мечетях майже офіційно, відкрито присутні працівники ФСБ. «Вони роблять помітки, в кого борода, відзначають, хто скільки разів ходить, тобто визначають, хто, якою мірою релігійна та чи інша людина, потрапляє під категорію ісламських радикалів», — розказав лідер кримськотатарського народу.

 

А ще Джемілєва висунули на здобуття Нобелівської премії миру. Його кандидатуру підтримали кілька татарських організацій, у тому Рада старійшин Татарстану, Татарський громадський центр та Меджліс кримськотатарського народу.

 

Цей політик лякає окупаційну владу Криму

 

 

29.04.2014