Не майте страху, чиніть добро.

 

Тут стоїть кілька членів ініціативної групи першого грудня. Сьогодні минає якраз два роки відколи предстоятелі наших церков запросили невеличку групу, щоби старалася допомогти нашому народові замінити світогляд концепцію чисто матеріалістичну – щоби її нарід замінив на духовні цінності, на яких наш нарід витривав, незважаючи на дуже, дуже різні обставини більше, як тисячі років...

 

Ми мусимо бути того свідомі, що в нашому народі є певна група людей, для яких найважливішим є їхня власна вигода, нагромадження, накопичення матеріальних зібрань. А хочуть вони також керувати всіма людьми й задля того не вагаються вживати насильства чи інших поганих засобів.

 

Яка ж на це розв'язка? Яка на це може бути ефективна відповідь?

 

Я свято переконаний, що в нашому народі є дуже багато добрих людей. Вони є всюди - в усіх областях, в усіх закутинах нашої країни. Вони також є присутні в усіх прошарах суспільства. І наша надія є власне на цих добрих людей.

 

Але треба пам’ятати, що замало бути добрим.

 

Треба чинити добро. На підставі досвіду не тільки нашого особистого, але на підставі досвіду десятків та навіть соток років людської історії найкращий спосіб подолати лихо, зло - це є чинити добро. Зло можна подолати тільки добром.

 

Тому, якщо, шановна громадо, хочете жити у нормальній державі, якщо хочете передати гарну, добру державу своїм дітям та внукам – чинім добро.

При Божій помочі можемо подолати зло, коли чинимо добро. Тому закликаємо вас усіх і хочемо спільно це робити. При Божій помочі чинім добро. Не майте страху, чиніть добро.

 

З виступу на мітингу на Майдані Незалежості 1 грудня 2013

02.12.2013