Музика світу Хаяо Міядзакі у Львівській опері.

 

26 серпня у Львівській опері відомий симфонічний оркестр LUMOS Orchestra дасть казковий концерт музики світів Хаяо Міядзакі. У виконанні симфонічного оркестру з кращих музикантів Львова, солістів у тематичних костюмах, з супроводом з анімаційних стрічок та антуражними декораціями на сцені, які перенесуть вас у чарівну японську казку.

 

"Віднесені привидами", "Мандрівний замок Хаула", "Принцеса Мононоке", "Навсікая з Долини Вітрів", "Мій сусід Тоторо", "Небесний замок Лапута", "Порко Россо", "Рибка Поньо на кручі", "Вітер дужчає", "Відьмина служба доставки", "Хлопчик і чапля", "Позичайка Аріетті", "Шепіт серця" – усі такі улюблені стрічки та навіть більше у двогодинному концерті прекрасної музики Джо Хісаіші та інших композиторів студії Ґіблі. 

 

"Він створює прекрасні анімаційні стрічки, які стають казками-притчами не лише для дітей, а й для дорослих. Він – сивочолий японець, портрет якого зазвичай зображають широко усміхненим. Він – володар премій Оскар, що підняв японське анімаційне мистецтво на нечуваний раніше рівень", – розповідає про маестро Міядзакі художня керівниця оркестру Діана Коваль. – Хаяо Міядзакі застав за життя війну, окупацію, падіння та злети своєї рідної країни. Саме тому його твори – шедеври не лише митця, а й людини яка прагне зробити людство кращим. Притчі наставника та казки з багатошаровим змістом, терапевтичні та глибокі."

 

Тож організатори запрошують усіх на дійсно добрий та зцілюючий концерт. І наголошують – частину зібраних на концерті коштів передадуть на безпосередню допомогу Збройним силам України.

 

Квитки ще можна придбати на: https://lviv.kontramarka.ua/uk/muzika-svitiv-haao-miadzaki-vid-lumos-orchestra-91050.html


 

20.08.2024