США запровадили санкції проти керівництва «Лабораторії Касперського».

Напередодні у США заборонили використовувати програмне забезпечення компанії.

 

 

Управління міністерства фінансів США з контролю за іноземними активами (OFAC) запровадило вторинні санкції проти керівництва компанії «Лабораторія Касперського», яка виготовляє програмне забезпечення, передовсім антивірусні програми. Як повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на інформацію, опубліковану на сайті мінфіну США у п'ятницю, 21 червня, заходів вжито через загрозу кібербезпеці.

 

«Сьогоднішні дії проти керівництва "Лабораторії Касперського" наголошують на нашій прихильності забезпеченню цілісності нашого кіберпростору та захисту наших громадян від зловмисних кіберзагроз», – пояснив причину запровадження санкцій заступник міністра фінансів Браян Нельсон (Brian Nelson), який опікується протидією тероризму та фінансовою розвідкою.

 

У SDN-List потрапили 12 громадян Росії, які обіймають керівні посади в «Лабораторії Касперського». Це, зокрема, члени ради директорів компанії: Андрєй Тіхонов, Даніла Борщов, Андрєй Єфремов та Ігор Чекунов. Також обмеження торкнулися віцепрезидента компанії Андрєя Духвалова, керівника бізнес-підрозділу Андрєя Суворова, керівника відділу корпоративних комунікацій Дєніса Зєнкіна та директора з персоналу Маріни Алексєєвої. Крім того, санкції запровадили проти виконавчих віцепрезидентів Міхаіла Гербера та Кіріла Астрахана, технічного директора Антона Іванова та керуючого директора Анни Кулашової.

 

20 червня США запровадили повну заборону на використання програмного забезпечення «Лабораторії Касперського» в США з 29 вересня через ймовірні ризики для нацбезпеки країни. Міністерство промисловості й торгівлі США також запровадив заборону на будь-які трансакції з російською компанією з 20 липня. За словами міністерки торгівлі Джини Раймондо (Gina Raimondo), доступ ПЗ «Лабораторії Касперського» до комп'ютерних систем може призвести до крадіжки конфіденційних даних або встановлення шкідливих програм. Ще у 2017 році міністерство внутрішньої безпеки США доручило всім державним відомствам видалити програми «Лабораторії Касперського» зі своїх комп’ютерів, пояснивши це зв'язками компанії з російським урядом.

21.06.2024