728-й день війни Росії в Україні. Хроніка

20:15 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Протягом доби відбулось 51 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетні та 84 авіаційні удари, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Мілове, Вільхуватка, Григорівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Блешня, Грем’яч, Єліне Чернігівської області; Повівка, Волфине Сумської області; Ветеринарне, Красне, Лук’янці, Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 спроби наступу біля Синьківки та Табаївки Харківської області. Завдав авіаційного удару в районі Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки поблизу Тернів та Виїмки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах Макіївки, Білогорівки Луганської області та Лиману, Свято-Покровська, Сіверська Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське Луганської області та Терни, Торське, Серебрянка, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито атаку неподалік Кліщіївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару в районі Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Григорівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак ворога біля Степового, Ласточкиного, Первомайського, Невельського Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новопокровське, Новобахмутівка, Степове, Семенівка, Орлівка, Ласточкине Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Семенівка, Сєверне, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 10 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Красногорівка, Катеринівка, Антонівка, Парасковіївка, Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем загарбників опинилися Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Парасковіївка.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Пречистівка, Золота Нива, Старомайорське, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника західніше Вербового та в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Кринок та Чорнобаївки Херсонської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Херсон, Кринки, Іванівка, Тягинка, Токарівка Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, 2 зенітно-ракетних комплексах противника. Також підрозділами Повітряних сил Збройних Сил України знищено черговий винищувач-бомбардувальник Су-34 та 3 розвідувальні БпЛА.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 складах паливно-мастильних матеріалів, 3 пунктах управління, 8 артилерійських засобах та 1 радіолокаційній станції противника.

 

 

19:50 Метою зустрічі Зеленського з фракцією "Слуги народу" була синхронізація усіх зусиль і посилення окремих напрямків роботи, повідомив голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія. Він зазначив, що зустріч була запланована ще наприкінці минулого року, але через інтенсивний графік Президента провели її лише зараз.

"Говорили про найголовніше для нашої Перемоги – фронт, економіку, допомогу партнерів, збереження єдності в суспільстві. І, відповідно, про завдання для парламенту і депутатів за цими напрямками. Роботи багато. Але від початку повномасштабного вторгнення парламент показав свою здатність справлятися з найскладнішими завданнями. Будемо тримати цей темп до Перемоги".

 

 

19:25 Швейцарія активізувала боротьбу з обходом антиросійських санкцій, пише Reuters. Як зазначається, Державний секретаріат з економічних питань створив групу спеціалістів для розслідування та забезпечення виконання санкцій. В секретаріаті повідомили, що з моменту війни Росії проти України до них надійшло 230 повідомлень про потенційні порушення санкцій за повідомленнями фінансових компаній, митників та інших країн – більшість справ стосуються порушень заборони на експорт предметів розкоші або товарів, що мають економічне значення для Росії.

 

 

19:10 У Польщі 26 лютого розпочнуться офіційні переговори з фермерами, заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак. За його словами, наразі опрацьовуються деталі – метою міністерства є досягнення згоди з фермерами.

 

 

18:55 Посли G7 застерегли владу України від саботажу реформи Бюро економічної безпеки, повідомляє ЄП. Згідно з листом до керівництва українських органів влади, посли G7 вказали на невідповідність реформи до вимог європейської інтеграції та програми Міжнародного валютного фонду. Лист виділяє чотири ключові положення для реформи Бюро економічної безпеки: відкритий і прозорий конкурс на посаду нового директора БЕБ, переатестація всіх працівників БЕБ і призначення нових протягом року після призначення нового директора, незалежний аудит діяльності, можливість звільнення директора БЕБ на підставі висновків аудиту і неможливість звільнення рішенням уряду на підставі "незадовільних результатів" роботи.

 

 

18:40 Іран надав Росії близько 400 балістичних ракет класу "земля-земля", пише Reuters. Як зазначається, поставки почалися на початку січня після зустрічей іранських та російських військових наприкінці минулого року. За словами іранського військового чиновника, було щонайменше чотири поставки ракет і найближчими тижнями буде більше.

 

 

18:05 Переговорна рамка щодо розширення ЄУ буде готова після європейських виборів приблизно на початку літа, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

 

 

17:50 Росія станом на лютий розгорнула 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" вздовж кордону з Україною, повідомив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький. Він зазначив, що за останній час додалися ще дві пускові установки.

 

 

17:15 Зеленський запропонував Туску зустрітися на кордоні. Президент звернувся до Польщі та Європейської комісії у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на спільному кордоні з закликом до діалогу. У своєму зверненні Зеленський також доручив українському уряду бути на польсько-українському кордоні "найближчим часом, до 24 лютого".

 

 

16:30 Росія є найбільшою загрозою безпеці Швеції, вважає глава служби безпеки Швеції Шарлотта фон Ессен. Під час представлення щорічного звіту про загрози національній безпеці фон Ессен також наголосила щодо підвищеного ризику екстремістського насильства з боку ісламістів і ультраправих.

"Ми всі повинні навчитися жити з серйозною ситуацією з безпекою. Перш за все Росія, а також Китай та Іран продовжують становити найбільшу загрозу для Швеції, і вони працюють і певною мірою також працюють разом, щоб змінити поточну систему безпеки

Іноземні держави можуть використовувати войовничих екстремістів та інші типи організацій і осіб як посередників, щоб таємно вести діяльність, що загрожує безпеці".

 

 

16:05 Зеленський провів нараду щодо ситуації на кордоні з Польщею, повідомляє пресслужба Президента. За словами Зеленського, на нараді детально розібрали ситуацію та визначили наступні кроки разом з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною і міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським. Лібералізація торгівлі з Європейською Унією має тривати, наголосив Президент.

 

 

15:40 Переважна більшість українців – 65% – вірять, що війна завершиться поверненням під контроль України всіх територій, включно із Донбасом та Кримом, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

 

 

 

15:15 Російські війська 7 лютого щонайменше двічі застосовували в Україні експериментальні ракети 3М22 "Циркон" − одна з них упала у Дніпровському районі столиці, інша − у місті Вишневе поблизу Києва, розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, зазначивши, що вона не відповідає заявленим росіянами тактико-технічним характеристикам:

По-перше, ця протикорабельна ракета 3М22 "Циркон" не летить зі швидкістю 8-9 Махів (близько 10 тисяч кілометрів на годину), за даними відповідних служб, на прикінцевій ділянці польоту ракета долає 2500 кілометрів на годину.

По-друге, виникають великі сумніви щодо її точності. Ракети були уражені ППО й не досягли своїх цілей. Постраждала цивільна інфраструктура та мирні люди.

По-третє, ми не побачили тієї руйнівної сили, яка має бути у протикорабельної ракети з майже 400 кілограмами вибухової речовини".

 

 

15:05 На 87-му році життя помер Степан Хмара, дисидент, Герой України.

 

 

 

14:40 Найбільш дружніми до нашої країни українці вважають Литву, Велику Британію, Канаду та США, ворожими – Росію, Білорусь, Іран, Китай та Угорщину, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

 

 

Кількість тих, хто вважає Польщу однозначно дружньою, знизилася з 79% до 33%.

 

 

 

 

14:00 Російський "Мегамаркет" вилучив із продажу 215 книг, зазначених у списку обмежень у зв'язку із законом РФ про заборону "пропаганди ЛГБТ". Серед заборонених є книги Федора Достоєвського, Оскара Вайльда, Джованні Боккаччо, Стівена Кінга, Харукі Муракамі, Пауло Коельо та інших.

 

 

13:35 Підтримка України у країнах Європи залишається масштабною, але майже через два роки після повномасштабного вторгнення тільки 10% європейців вірять, що вона зможе перемогти Росію. Про це свідчать результати загальноєвропейського опитування. Найбільш вірогідним фіналом вважається якась форма "компромісного врегулювання", пише The Guardian. Опитування було проведено у 12 країнах – членах ЄС.

 

Що має робити Європа у зв'язку з війною Росії в Україні?

(синє – підтримувати Україну в поверненні територій, червоне – підштовхувати Україну до переговорів)

 

Який із наведених нижче варіантів, на вашу думку, є найбільш вірогідним результатом війни

(синє – Україна переможе, блакитне – компромісна угода, червоне – Росія переможе)

 

 

13:20 Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій закликала до загальнонаціональної молитви і посту 1–3 березня 2024 року:

"Закликаємо усі конфесії України, представників влади, українців в Україні та по всьому світу долучитися до загальнонаціональної триденної молитви і посту 1–3 березня 2024 року, відповідно до своїх релігійних традицій та у зручний день, однодушно підносячи молитви Богу за Україну, за український народ, за наших воїнів, за звільнення з полону військових та цивільних, за велику перемогу".

 

 

13:10 Хоча після майже двох років широкомасштабного вторгнення спостерігається деяке зниження віри в перемогу України, але абсолютна більшість українців продовжують зберігати оптимізм: станом на початок лютого 2024 року 89% українців загалом вірили в перемогу України, зокрема з них 60% безумовно були переконані в цьому, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

 

 

 

12:35 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• Російські сухопутні війська продовжили і, ймовірно, посилили свої наземні атаки на відвойовані Україною під час контрнаступу влітку 2023 території біля Роботиного на півдні України. Відтоді село залишається на лінії фронту.

• Російська 58-та загальновійськова армія та повітряно-десантні війська Росії, що діяли в цьому районі, зазнали значних втрат під час українського контрнаступу. Однак зниження темпів операцій з того часу і продовження російських зусиль з мобілізації, ймовірно, дозволили російським військам на цьому напрямку відновити свої сили.

• Протягом останнього тижня російські війська посилили атаки на кількох ділянках лінії фронту, ймовірно, з метою розтягнути українські сили.

 

 

12:05 Постійні представники ЄС дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти Росії, який має бути остаточно затверджений до другої річниці російського вторгнення в Україну, повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Юзвяк.

 

 

12:00 Польські рільники продовжують блокувати рух на кордоні з Україною, на в’їзд із РП очікують приблизно 2500 вантажівок, повідомив речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в ефірі телемарафону. Як і раніше, заблоковано шість пунктів пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краковець".

Вчора ситуація була дещо іншою, бо польські фермери масштабували свої дії з блокування руху для транспортних засобів: вони практично унеможливили рух для вантажівок по всіх напрямках, а на трьох ("Рава-Руська", "Устилуг" та "Угринів") обмежили рух і для інших категорій транспорту, зокрема легкових автомобілів та автобусів, які протягом певного часу не могли перетнути кордон як в бік України, так і слідуючи в бік Польщі. Але поступово після 16-ої години до 18-ої рух для легкових автомобілів й автобусів на цих напрямках нормалізувався. Наразі для легкових автомобілів та автобусів рух вільний в обох напрямках, а вантажівки вони пропускають на різних напрямках по 1–3 вантажівки за годину в обох напрямках, але на ПП "Шегині" та "Ягодин" взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують з України в бік Польщі.

 

 

11:35 Добовий максимум споживання 20 лютого був зафіксований близько 11:00 на рівні на 1% вищому, ніж у понеділок, 19 лютого, повідомили в Укренерго. Сьогодні, 21 лютого, станом на 09:00 рівень споживання електроенергії на 0,5% нижчий за відповідний показник вівторка, 20 лютого.

 

 

11:15 Росія не має сил для досягнення своєї головної стратегічної мети − захоплення Донецької та Луганської областей до кінця цього року, пояснив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Wall Street Journal. Він визнав, що українські сили, які поступаються окупантам за чисельністю й озброєнням, перебувають у складному становищі, але й Росія також має проблеми − її професійну армію значною мірою знищили у перший рік вторгнення, і зараз країна-агресор кидає ненавчених призовників на самогубні штурми; ЗС РФ використовують більше артилерійських снарядів і танків, ніж Росія може виробити.

 

 

10:50 Протягом минулої доби російські війська з різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 166 населених пунктів на території 10 областей України, підтверджено ураження 83 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

10:25 У резерві 7 блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби, повідомили в Міненерго. Дефіциту в енергосистемі не фіксується. Графіки відключень не застосовуються.

 

 

10:05 Повітряні сили збили ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

 

 

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

 

 

 

 

 

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

190,8% танків (з них 2,2% за минулий тиждень),

 71,1% бойових броньованих машин (з них 1,4% за минулий тиждень),

214,2% автомобільної техніки (з них 2,8% за минулий тиждень),

318,9% артилерійських систем (з них 6,7% за минулий тиждень),

 89,0% РСЗВ (з них 0,7% за минулий тиждень),

 48,0% засобів ППО (з них 0,5% за минулий тиждень),

 27,2% літаків (з них 0,5% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

 

 

 

09:40 Перші чотири українські пілоти планують завершити в США підготовку на винищувачах F-16 до літа, повідомляє CNN із посиланням на представника Національної гвардії Аризони. Перша група пілотів почала навчання в середині жовтня, друга група з чотирьох пілотів – в січні, а третя група з чотирьох пілотів наразі проходить навчання англійської мови. Очікується, що всі пілоти завершать навчання в період із травня до серпня, хоча точні терміни залежать від перебігу програми. Влітку минулого року коаліція країн на чолі з Данією почала навчання українських пілотів на американських літаках.

 

 

09:30 Вночі росіяни атакували зенітною керованою ракетою С-300 (Ростовська обл.), керованою авіаційною ракетою Х-59 (Бєлгородська обл.), 4 крилатими ракетами Х-22 (Ростовська обл.) та 19 ударними безпілотниками типу «Shahed» (Приморсько-Ахтарськ РФ).

В результаті бойової роботи знищено керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині та 13 із 19 «шахедів» (68%) у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Частина із шести не вражених ворожих БпЛА не досягла своїх цілей.

За минулі сім днів було збито 52 із 60 (87%) запущених по Україні БПЛА.

 

 

 

 

 

09:20 Станом на 07:00 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який не є носієм крилатих ракет "Калібр", повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

09:15 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

Україна захищається від незаконної російської військової інтервенції та агресії вже 10 років.

• Велика стратегічна мета Росії – відновити контроль над Україною – залишається незмінною протягом десятиліття, відколи почалася її незаконна інтервенція в Україну.

• Росія доклала чимало зусиль, щоб завуалювати свої великі стратегічні цілі з відновлення контролю над Україною в період з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення у 2022 році.

• Як повідомляється, російська військова розвідка вчиться на своїх невдачах останніх років і поновила зусилля проти країн НАТО.

• Президент Росії Путін і міністр оборони Росії Шойґу вихвалялися захопленням Авдіївки.

• Шойґу також заявив, що російські війська повністю захопили Кринки на східному (лівому) березі Херсонської області, хоча наявні візуальні докази з відкритих джерел, а також українські та російські повідомлення свідчать про те, що українські війська утримують свій обмежений плацдарм у цьому районі.

• Кремль, ймовірно, передчасно заявив про захоплення Росією Кринок, щоб посилити бажаний інформаційний ефект напередодні президентських виборів у березні 2024 року, хоча Москва, ймовірно, формує очікування, яких російські військові не в змозі задовольнити.

• The New York Times повідомляє, що після відходу українських військ з Авдіївки сотні українських військовослужбовців могли зникнути безвісти.

• Українська влада розпочала розслідування додаткових очевидних порушень Росією Женевських конвенцій щодо військовополонених у Запорізькій області.

• Окупаційна влада Запорізької області розширює сферу надання державних послуг на окупованих територіях з метою посилення бюрократичного контролю та формування залежності від окупаційної адміністрації.

 

 

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

 

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 66 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 125 авіаційних ударів, здійснив 124 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу “Shahed-136/131”. Інформація, щодо даної атаки уточнюється.

Авіаційних ударів зазнали: Грачівка, Чугунівка, Федорівка, Катеринівка, Шевченкове, Іванівка, Глушківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Веселе, Роздолівка, Часів Яр, Олександропіль, Очеретине, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Саблуківка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 безуспішні спроби наступу в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник 8 разів атакував наші підрозділи поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки противника біля Іванівського Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 13 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти здійснили 20 спроб прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог 7 разів намагався покращите своє тактичне положення південніше Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника біля Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 1 безуспішний штурм.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 5 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 складу паливно-мастильних матеріалів та 12 артилерійських засобах противника.

21.02.2024