За ніч Росія кілька разів атакувала Львівщину ударними дронами та крилатими ракетами.

 

У ніч проти 29 грудня Росія атакувала Львівщину: спочатку ударними дронами "Shahed", а під ранок – крилатими ракетами. Було чути кілька потужних вибухів, є жертви і руйнування.

 

 

БпЛА атакували кількома групами з різних напрямків, у Яворівському районі спрацювала протиповітряна оборона, а у Львові було чутно кілька потужних вибухів, відомо про два влучання. Під ранок у напрямку Львівщини були запущені ракети, пролунало щонайменше чотири вибухи.

 

Повітряна тривога на Львівщині розпочалась о 03:00 і тривала до 05:34. Ударні дрони кількома групами летіли на область з Волині та Рівненщини.

 

О 04:17 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Яворівському районі спрацювала протиповітряна оборона.

 

Близько 04:42 у Львові з невеликим інтервалом пролунали кілька гучних вибухів. Максим Козицький зауважив, що в області працює ППО. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що Львівщину атакували кільканадцять шахедів, було відомо про два влучання в межах міста, виникло загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури, без жертв.

 

О 07:05 у Львівській області знову залунала повітряна тривога через небезпеку запущених зі стратегічної авіації РФ крилатих ракет. Близько 08:20 в місті пролунало кілька вибухів, через пів години – ще кілька. Повітряна тривога закінчилась о 09:30.

 

 

Вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки на Сихові (вулиця Хоткевича), руйнувань зазнали три школи і дитячий садок. Загинула одна людина, ще восьмеро постраждали (усі – в стані середньої важкості); на момент ракетної атаки люди перебували у помешканнях, більшість отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею.
 

 

Пізніше голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що Львівщину атакували 14 безпілотниками типу «шахед», 8 з них воїни ПвК «Захід» збили, зокрема мобільними вогневими групами. В одному з підприємств у Львові, де було влучання, зафіксували часткове руйнування адмінбудівлі та виробничих цехів. Обійшлося без жертв та постраждалих.

 

Вранці Львівську область атакували 15 ракет, 10 з них Сили ППО знищили. Внаслідок влучання ракети у багатоповерхівку на вулиці Хоткевича у Львові загинув 44-річний чоловік, 17 осіб, зокрема одна дитина, постраждали. Пʼятьох людей госпіталізували. Більшість потерпілих отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею. 7 житлових будинків зазнали значних руйнувань, ще 11 – пошкоджені меншою мірою. Також постраждали два ліцеї і дитсадок.

 

Було також ракетне влучання в один із інфраструктурних обʼєктів у Дрогобицькому районі, без жертв. У Стрийському та Львівському районах уламки ракет впали в полі.

 

 

29.12.2023