Генерала Суровікіна заарештували за причетність до заколоту Прігожина.

Ймовірно й інші російські генерали підтримували спробу Прігожина силою змінити керівництво міноборони РФ.

 

 

Заступника командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні генерала Сєрґєя Суровікіна заарештовано. Про це повідомляє російське англомовне видання The Moscow Times із покликом на два анонімні джерела, близькі до міністерства оборони Росії.

 

За словами джерел видання, арешт Суровікіна пов'язаний зі збройним заколотом ПВК «Ваґнер» на чолі з Євґєнієм Прігожиним.

 

«Будуть новини у контексті Прігожина. Мабуть, він [Суровікін] обрав бік [Прігожина під час заколоту], і його за яйця хапнули», – сказало джерело видання. На запитання журналістів про те, де зараз перебуває генерал, він відповів: «Цю інформацію у нас навіть внутрішніми каналами не коментують».

 

Раніше інформація про арешт Суровікіна почала з'являтися у російських Telegram-каналах. Зокрема, так званий «воєнкор» Владімір Романов писав, що генерала заарештували 25 червня, тобто наступного дня після завершення заколоту ПВК «Ваґнер». За його твердженням, арештований наразі перебуває у слідчому ізоляторі «Лефортово», що у Москві.

 

Напередодні газета The New York Times із покликом на американських чиновників, які ознайомилися з даними розвідки США, написала, що генерал Суровікін знав заздалегідь про плани ватажка найманців Прігожина вчинити заколот у Росії. За словами джерел видання, є ознаки, що інші російські генерали могли підтримати спробу Прігожина силою змінити керівництво міноборони РФ.

 

28.06.2023