229-й день війни Росії в Україні. Хроніка

21:09 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який у понеділок перервав своє відрядження африканськими країнами через ракетні обстріли української території Росією, заявив, що українці потребують від світу не співчуттів, а озброєння. "Весь день я провів у телефонних розмовах з колегами у світі. Але, при всій повазі, немає часу приймати співчуття, обурення і занепокоєння. Нам потрібна зброя, ППО та більший санкційний тиск, повна ізоляція держави-терориста. Станом на зараз висновок з усіх розмов один – дієва підтримка України залишається непохитною і буде посилюватися. Голоси, просякнуті страхом, втомою або бажанням врятувати Путіна, мають залишитися на узбіччі історії. Росія може позбавляти нас світла, тепла, може змушувати людей сидіти у бомбосховищах, але їм ніколи не позбавити нас нашої перемоги. Тому що ми на світлому боці Сили", – поділився Кулеба.

 

 

20:41 Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден гостро засудив ракетні удари Росії по Україні, котрі спричинили до загибелі і поранень мирних жителів і знищили цілі цивільної інфраструктури. "Ці атаки ще більше зміцнюють нашу рішучість підтримувати народ України стільки, скільки треба. Разом із нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо змушувати Росію платити за свою агресію, притягати Путіна та Росію до відповідальності за звірства та воєнні злочини, а також надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи", – заявив Байден.

 

 

20:20 Станом на вересень 2022 року 68% українців вважали себе щасливими, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 7–13 вересня. Порівняно з груднем минулого року (71%), рівень щасливих майже не змінився, а відсоток нещасливих навіть дещо зменшився: з 15% до 13%.

 

 

 

 

19:49 Під час масованого ракетного обстрілу центру Києва постраждали будівлі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Червоний корпус і корпус Інституту філології), Наукової бібліотеки імені Максимовича, Інституту літератури НАН України, Інституту археографії НАН України, Національної філармонії, Будинку Центральної Ради, в якому розміщені Педагогічний музей України та Музей Української революції, без частини вікон залишилися Національний музей мистецтв імені Ханенків, Національний музей Тараса Шевченка, Київська картинна галерея, Національний науково-дослідний реставраційний центр, меморіальні музеї-квартири Бажана та Тичини, Національний науково-природничий музей НАН України, Музей історії міста Києва, перелічив Український центр розвитку музейної справи. 

 

 

19:31 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ:

 

Російська окупаційна армія, не маючи досягнень на полі бою, застосовує тактику терору проти цивільного населення України. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдає удари по критичній інфраструктурі, а також житлових будинках.

Противник вчергове завдав ракетних та авіаційних ударів по багатолюдних мирних українських містах. Внаслідок масованого ракетного удару за поточну добу постраждала інфраструктура та мирні громадяни більш ніж 20 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Вкотре загинули цивільні люди.

Протягом доби окупанти завдали понад 84 ракетних та авіаційних удари. Для ударів по містах і селах противник використав крилаті, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати. Силами і засобами Повітряних Сил, а також протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України, було знищено 56 повітряних цілей: 43 крилаті ракети та 13 безпілотних літальних апаратів. Загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України зберігається і надалі.

Водночас, ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, обстрілює позиції наших військ, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Режим самопроголошеного президента республіки білорусь і надалі підтримує збройну агресію росії, надає плацдарми для завдання ударів по території України та зброю. При цьому, формування наступального угруповання не відзначено, загрози наступу з території республіки білорусь станом на 10 жовтня немає.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Янжулівка, Тимоновичі, Михальчина Слобода, Вірнопілля та Миропілля;

на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а також танків, в районах населених пунктів Івашки, Стрілеча, Гурівка, Кам’янка, Дворічна та Стельмахівка;

на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема в районі населеного пункту Білогорівка;

на Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли в районах населених пунктів Сіверськ, Соледар, Бахмут, Майорськ, Курдюмівка та Нью-Йорк;

на Авдіївському напрямку, з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вогневого ураження зазнали райони Первомайського, Вугледара, Невельського та Мар’їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали Залізничне, Білогірʼя, Времівка, Дорожнянка, Темирівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку ворог посилив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. За поточну добу здійснив понад 93 артилерійських обстріли, що майже втричі більше ніж за минулу добу. Окрім позицій наших військ, вогневого впливу зазнали і населені пункти. Найбільш постраждали Нікополь, Вищетарасівка та Новокиївка.

Противник продовжує зазнавати втрат. За уточненою інформацією, станом на 9 жовтня, батальйонна тактична група противника від 150 мотострілецької дивізії, що діяла на Херсонському напрямку та складалась переважно з відмобілізованих військовослужбовців, уже втратила понад 520 осіб загиблими.

Для забезпечення потреб лікарняних закладів тимчасово окупованих населених пунктів, що активно використовуються загарбниками як шпиталі, додатково прибувають групи медпрацівників. У дитячій лікарні одного з населених пунктів Луганщини, російські окупанти, поряд із хворими дітьми, розмістили своїх поранених. Серед них і колишні в’язні, представники приватної військової кампанії “вагнер”. Непоодинокі випадки, коли дітей не доліковують та виписують, щоб звільнити ліжкомісця.

В той же час, противник продовжує прикриватись населенням тимчасово окупованих територій, як живим щитом. Так, в окремих навчальних закладах Ясинуватського району Донецької області, одночасно з навчальним процесом, продовжується розміщення військовослужбовців підрозділів російських окупаційних військ.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Соледар та Первомайське.

Поряд із відбиттям повітряного нападу противника, авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 5 ударів. Підтверджено ураження 3 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки і один зенітний ракетний комплекс С-300 ворога.

 

 

18:11 Внаслідок російських ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури частково порушено електропостачання у 15 областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Тернопільській – та у Києві.

Загинуло 11 осіб, травмовано – 89. Усього пошкоджено 117 об’єктів, з них 35 житлових будинків, повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій.

 

 

17:10 Внаслідок нинішніх ракетних ударів Росії, за попередніми даними, загинуло 11 людей і 87 – поранено, постраждали 70 об’єктів інфраструктури, повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

 

 

17:07 Уряд попросив українців на ці кілька днів обмежити споживання електроенергії, особливо у вечірні години, поки триває відновлення та ремонтні роботи. Десятки ракет влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях і місті Києві. Електропостачання порушено практично по всій країні. У 8 регіонах є проблеми з водопостачанням. За попередньою інформацією, більшість об'єктів енергетичної інфраструктури буде відновлено вже нині, частина запрацює завтра, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Вже відновлено енергопостачання в місті Суми, йде процес у Житомирі та Харкові. Введено графік аварійних відключень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

 

 

16:57 Росіяни випустили чотири ракети по Бурштинській ТЕС, які влучили у відкритий розподільчий пристрій ТЕС. Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила: пожежу вже вдалося загасити.

 

 

16:40 Через ракетні обстріли більша частина Львова досі залишається без електроенергії, заявив міський голова Андрій Садовий. "Кожен з нас має чітко розуміти, що робити далі. Частина вуличного освітлення теж не працює, тому спробуйте потрапити додому до того, як стемніє. Подбайте, щоб вдома був запас їжі та води. Оповіщення про повітряну небезпеку працює з перебоями через відсутність електроенергії. У випадку тривоги містом їздитимуть автомобілі з гучномовцями", – поінформував Садовий. 

 

 

 16:19 Будівля Української Центральної Ради – нині Будинок вчителя – зазнала значних ушкоджень унаслідок російського обстрілу. Із купола обсипалося скло.

 

   

 

 

 

15:25 Міністерство оборони Німеччини повідомило про відправлення до України першого з чотирьох новітній зенітно-ракетних комплексів IRIS-T. "Останні російські ракетні атаки на Київ та інші міста показують, наскільки важливими є такі засоби для самооборони України", – прокоментували у міністерстві.

 

 

15:11 У понеділок Росія випустила по Україні 84 крилаті ракети і 24 безпілотні літальні апарати. Сили Протиповітряної оборони України знешкодили 43 ракети та 13 БПЛА, повідомив Генеральний штаб ЗСУ – відповідно 51% та 54%.

 

 

14:50 Президент Росії Владімір Путін узяв на себе цілковиту відповідальність за руйнування цивільної інфраструктури та смерті мирних мешканців під час обстрілу українських міст у понеділок уранці. Він заявив на засіданні російського Радбезу, що "вранці завдано масованого удару високоточною зброєю по об'єктах української інфраструктури – енергетичної інфраструктури, військового управління та зв'язку". Путін сказав, що вважає аварію на Керченському мосту "терактом", і звинуватив українців у вчиненні (щось нове!) "терактів" на Курській АЕС та спробі підірвати "Турецький потік".

 

 

 

14:42 Унаслідок понеділкового обстрілу Дніпропетровщини загинуло щонайменше четверо людей, 19 зазнали поранень. Про це повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Валентин Резніченко. "Ворог вдарив по об’єктах критичної інфраструктури, житлових кварталах, зупинках транспорту. Бив тоді, коли люди йшли на роботу. Умисно. Щоб посіяти паніку.  Є серйозні руйнування. Всі служби працюють. В одному з районів Кривого Рогу зникло світло... Важко і боляче.Та ми піднімемось й після цього удару. А їм уже нічого не допоможе", – прокоментував Резніченко.

 

 

14:11 Диктатори Росії та Білорусі домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Про це стало відомо зі заяви Олександра Лукашенка в Мінську на нараді з питань безпеки у понеділок, 10 жовтня. "У зв'язку зі загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіювати угруповання", – сказав Лукашенко. З його слів, відповідної домовленості було досягнуто на зустрічі з Путіним у форматі віч-на-віч у Петербурзі після неформального саміту СНД. "Маю вас поінформувати, що формування цього угруповання розпочалося. Воно йде вже, на мою думку, протягом двох днів", – сказав Лукашенко.

 

 

13:59 Ракетні удари по українській столиці та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня. За даними воєнної розвідки України, російські окупаційні війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня. 
До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст. 8 жовтня на аеродром “Оленья” з аеродрому ”Енгельс” було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101. На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет із сорока ракетами “Калібр”.
Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості.

 

 

12:49 Верховний головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав Росію "країною-терористом" і наголосив, що ворожа атака з повітря все ще триває. "Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян", – поінформував Залужний.

 

 

10:30 Традиційний щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

Українські наступальні операції продовжують тиснути на російські війська як на північному сході, так і в Херсонській області на півдні. Однак Росія продовжує надавати пріоритет власним наступальним операціям на центральному напрямку Донбасу, особливо в районі міста Бахмут.

За останній тиждень російські війська просунулися до міста на 2 км по двох напрямках, наближаючись до прориву в Бахмут, який зазнав дуже значних руйнувань від обстрілів. Ці сили, ймовірно, включали підрозділи приватної військової компанії Вагнера, в тім числі персонал, нещодавно набраний із російських в’язниць.

Продовження зусиль Росії досягти поступу її виснажливого наступу на Донбасі в умовах серйозних загроз на її оперативних флангах підкреслюють необхідність оперативного успіху й водночас негнучкість оперативної схеми, яка досі підривала її плани.

 

 

09:58 Унаслідок обстрілу Києва в Шевченківському районі міста загинуло 8 осіб,  24 травмовано, повідомив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов. Виникла пожежа шести автомобілів; понад 15 авто пошкоджено.

 

 

09:35 Згідно з оцінками Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати ворога з 24.02 по нині орієнтовно становили:

особового складу – близько 62 870 (+370) осіб,

танків – 2495 (+9) од.,

бойових броньованих машин – 5149 (+16) од.,

артилерійських систем – 1486 (+9) од.,

РСЗВ – 353 (+5) од.,

засобів ППО – 181 (+1) од.,

літаків – 267 (+1) од.,

гелікоптерів – 235 (+0) од.,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1097 (+11) од.,

крилатих ракет – 249 (+2) од.

кораблів /катерів – 15 (+0) од.,

автомобільної техніки – 3908 (+18) од.,

спеціальної техніки – 136 (+0) од.,

 

Зі всієї наявної на початок року в РФ техніки за час війни знищено:

73,0% танків (з них 2,1% за минулий тиждень),

29,7% бойових броньованих машин (з них 0,8% за минулий тиждень),

65,1% автомобільної техніки (з них 1,4% за минулий тиждень),

48,2% артилерійських систем (з них 2,6% за минулий тиждень),

31,7% РСЗВ (з них 1,2% за минулий тиждень),

21,4% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

26,4% гелікоптерів (з них 0,8% за минулий тиждень),

12,9% засобів ППО (з них 0,3% за минулий тиждень).

 

 

 

09:23 У Львові й області пролунали вибухи. Було чутно принаймні сім вибухів –частина з них, очевидно, ППО. Над кількома районами Львова здіймаються клуби диму, на вулицях чути сирени карет швидкої допомоги та пожежників. Голова Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Максим Козицький поінформував: "Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області. Більше інформації згодом. Жителі Львівщини, залишайтесь в укриттях, є загроза нових ракетних ударів. Не поширюйте жодних фото, відео та припущень, не допомагайте ворогу".

 

 

08:58 У понеділок вранці у центрі Києва пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко пообіцяв надати інформацію згодом. Зі слів очевидців, у місті пролунало три вибухи. У соцмережах поширюють фотографію руйнувань у районі перехрестя вулиці Володимирської та бульвару Шевченка, поруч із червоним корпусом Шевченкового університету і будівлею Української Центральної Ради.

 

 

 

 

08:24 Ранкове зведення Генштабу ЗСУ:

 

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони на окремих напрямках, продовжує ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдає ударів по критичній інфраструктурі та житлових кварталах.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Так, протягом минулої доби окупанти завдали 10 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок цього, за минулу добу, постраждала інфраструктура та мирні громадяни більш ніж 30 населених пунктів. Серед них –Запоріжжя, Слов’янськ, Новобахмутівка, Сіверськ, Білогорівка, Нікополь та Благодатівка.

Для ударів по Запоріжжю противник використав сім зенітних керованих ракет. Вкотре постраждала критична інфраструктура міста і помешкання мирних цивільних громадян.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Попівка, Старикове, Ворожба, Янжулівка та Миропілля;

на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам’янка, Дворічна та Гріньківка;

на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Першотравневе, Сіверськ, Макіївка, Новоєгорівка, Стельмахівка, Терни, Торське та Зарічне. Також, в районі населеного пункту Сватове, ворог підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Роздолівка, Серебрянка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Зайцеве, Красна Гора, Соледар. Окрім того, окупанти замінували місцевість в районі Берестового;

на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони населених пунктів Авдіївка, Кам’янка, Водяне, Первомайське, Піски, Красногорівка та Мар’їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогневого ураження зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Новопіль, Шахтарське, Малі Щербаки, Велика Новосілка, Малинівка та Мала Токмачка.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано ворожі обстріли в райони понад 25 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Неподалік Дудчан ворог задіяв ударний БпЛА. Загалом на напрямку окупанти здійснили до 30 вильотів БпЛА з метою ведення повітряної розвідки.

Критична ситуація складається в 127 стрілецькому полку так званого 1 армійського корпусу. Сформований нашвидкуруч полк, рішенням командувача 49 армії, було одразу перекинуто на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях. Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів російської федерації про значні втрати і бездіяльність військового командування. У підрозділах тривалі перебої з водою та продовольством. Військовослужбовці, в кращому випадку, екіпіровані засобами захисту старого зразка, що призводить до численних втрат.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам’янка, Первомайське та Невельське.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 24 удари. Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони за попередню добу збили 1 літак ворога Су-25, 3 БпЛА та 3 керованих авіаційних ракети Х-59.

 

 

07:16 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Українські війська продовжили просування на схід від р. Оскіл у напрямку Луганської області та увійшли до Стельмахівки (приблизно 18 км на захід від Сватового).  Російські війська безуспішно атакували Бурдаки на кордоні з Росією в Харківській області та Терни на північний схід від Лиману. 

• Російські джерела повідомили, що російські війська намагалися атакувати в напрямку Тернових Подів (приблизно 30 км на північний захід від міста Херсона). Українські джерела повідомили, що російські війська продовжували обстрілювати щойно звільнені населені пункти на півночі Херсонської області з артилерії, РСЗВ та авіації.

• Українські джерела повідомляли, що українські сили відбили понад 30 атак у районі Бахмута та Авдіївки. Російські війська розпочали невдалий штурм на південний захід від міста Донецьк.

• Російські війська обстріляли крилатими ракетами житлові квартали Запоріжжя.

• Російський мілблогер звинуватив Північну Осетію і Владикавказ у невиконанні мобілізаційних наказів через недбалість і особисту зацікавленість регіональних чиновників.

• Українські джерела повідомили, що російська окупаційна влада переселяє свої родини з Херсонської області до Криму, а зі Старобільська – до Луганська.

 

 

06:00 Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок минулої доби від Оперативного командування "Південь":

Сили оборони продовжують активні дії, противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

Ворог наносить системне вогневе ураження по наших позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети вздовж лінії бойового зіткнення і по прилеглих громадах. Тилові райони продовжує атакувати нетиповим використанням зенітно-ракетних систем С-300, ракетними ударами з неба та дронами-камікадзе.

Для запобігання просування наших військ - здійснює мінування місцевості.

На напрямок просування наших військ ворог підтягує резерви – близько 200 військовослужбовців та до трьох десятків одиниць бойової техніки.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії продовжує повітряну розвідку безпілотними шпигунами. Наші протиповітряні сили продовжують їх нищити. Ще два лІтальні апарати «Орлан-10» летально приземлено в Миколаївському районі.

У другий половині дня ворог силами до мотострілецького взводу намагався атакувати наші підрозділи з напрямку Безводного на Давидів Брід. Зазнав суттєвих втрат та ретирувався на вихідні позиції.

Продовжуються авіаудари, за цей бойовий день їх було 7, 5 з яких по Давидову Броду. А дрон-камікадзе атакував Дудчани. Без суттєвих втрат.

Ввечері з акваторії Чорного моря нанесено ракетний удар в напрямку Очакова. Пошкоджено 8 будинків, поранено одного цивільного мешканця.

З «Градів» і ствольної артилерії ворог обстрілював Куцурубську громаду з напрямку Кінбурнської коси. Людських втрат немає.

Нашою авіацією нанесено 9 ударів по противнику, ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 246 вогневих завдань

Орієнтовні втрати противника за добу дорівнюють: 44 рашисти, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 4 танки, 10 одиниць авто-бронетехніки, 4 міномети 120 калібру.

Пошкоджено 2 танки, 2 бронемашини, самохідна гаубиця «Мста-С».

В штормовому Чорному морі 11 кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму, кількість ракетоносіїв на чергуванні ворог різко збільшив до 6, з яких 2 – підводні. На Україну спрямовано 40 «Калібрів».

 

10.10.2022