80-й десантно-штурмовій бригаді хочуть присвоїти ім'я Романа Шухевича.

У бійців Львівської 80-ої окремої десантно-штурмової бригади виникла ідея присвоїти цьому військовому формуванню ім’я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. "Ми підготували відповідне звернення на командування та збираємо підписи між боями серед бійців бригади. Така наша ініціатива має чітке підґрунтя", — повідомив один з ініціаторів Ігор Фльорко і пояснив:

 

Роман Шухевич — це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова. Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь — носити ім'я одного з найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах.

Впевнені, що командування 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яке, мабуть, уже знає про нашу ініціативу, та командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України підуть назустріч і скоро ми будемо мати за честь захищати Україну у лавах 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ім. генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

 

 

05.08.2022