Підозрюваного у розкраданні допомоги для ЗСУ Романа Матиса випустили під заставу у 2 млн грн.

 

Львівського підприємця Романа Матиса, якого підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги для Збройних Сил України, випустили зі слідчого ізолятора під заставу у розмірі 2 млн грн. Інший фігурант справи Роман Шпитко, якому теж призначили заставу у 2 млн грн, наразі перебуває в СІЗО, – повідомляє Tvoemisto.tv з покликанням на Львівську обласну прокуратуру. 

 

 

Виданню також стало відомо, що інтереси Романа Матиса у суді представляють адвокати Сергій Матвіїв та Назарій Герасимчук, яких пов'язують із одіозними львівськими бізнесменами Богданом та Ярославом Дубневичами.

 

Нагадаємо, Романа Матиса та ще одного фігуранта справи Євгена Шпитка затримали 5 травня, а 7 травня Галицький суд у м. Львові обрав для обох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

 

За версією правоохоронців, Роман Матис і його спільник Євген Шпитко заробляли гроші на продажу військового спорядження та іншої гуманітарної допомоги, яка призначалася для військових. Також вони розкрадали гроші, які благодійники жертвували на потреби армії. Їх затримали 5 травня під час продажу чергової партії військового спорядження на суму 550 тис. грн. У них вилучили каски, бронежилети та гроші. Під час обшуків було також виявлено склад з великою кількістю військової амуніції. Наразі перевіряють якість товарів та під контролем СБУ готують для передачі нашим захисникам. 
 

11.05.2022