Папа Франціск закликав росіян припинити масакру в Україні.

Він виступив із найжорсткішими досі для нього коментарями про російську інвазію.

 

 

Папа Римський Франціск на традиційній недільній месі у Ватикані перед собором Святого Петра виступив із найжорсткішими досі для нього коментарями про війну в Україні. Про це повідомив інформаційний портал Vatican News.

 

«Браття і сестри, ми щойно помолилися до Діви Марії. Цього тижня місто, яке носить Її ім’я – Маріуполь – стало містом-мучеником лютої війни, яка спустошує Україну. Перед варварством вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення не існує стратегічних причин, якими це можна обґрунтувати: єдине, що потрібно – це припинити неприйнятну збройну аґресію, перше ніж вона перетворить міста в цвинтарі», – заявив глава Католицької церкви після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 13 березня.

 

Щоправда, Понтифік у своїх заявах із початку російського військового вторгнення не використовує слово «Росія», утім його формулювання дедалі більше вказують на заперечення вигаданих арґументів, які наводить Москва як виправдання своїх аґресивних дій.

 

Промовляючи до прочан, багато з яких тримали в руках синьо-жовті прапори, Франціск промовив: «З болем у серці приєдную мій голос до голосу простих людей, що благають про кінець війни. Нехай же в ім’я Боже буде почутим крик страждаючих і припиняться бомбардування та атаки! Нехай по-справжньому та рішуче зусилля зосередяться на перемовинах, а гуманітарні коридори будуть дієвими та безпечними. У Боже ім’я, прошу вас: припиніть цю масакру! Неприйнятна збройна аґресія та бійня мають бути зупинені!»

 

Понтифік також закликав своїх вірних у європейських країнах приймати біженців з України, надавати їм допомогу. «Хочу ще раз закликати приймати численних біженців, в яких перебуває Христос, і подякувати за велику мережу солідарності, що сформувалася. Прошу всі дієцезальні та чернечі спільноти помножувати молитви за мир. Бог є тільки Богом миру, Він не є Богом війни, і той, хто підтримує насильство, профанує Його ім’я», – зазначив Святіший Отець.

14.03.2022