У Львові не проводитимуть загальноміського водосвяття.

 

Через збільшення динаміки захворюваності на Covid-19 цього року у Львові на Йордан не буде традиційного масового освячення води. Отці проведуть чин освячення з самого ранку завтра, 19 січня, щоб уникнути скупчення людей. Відтак упродовж дня охочі зможуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара, повідомила пресслужба Львівської міськради.

 

 

«Ми є свідками того, що нове цунамі цієї пандемічної вірусної інфекції охоплює дедалі більше Україну і, зокрема, наше місто Львів. Але ми розуміємо, що все ж таки свято Богоявлення відбудеться, Богослужіння звершуватимуть у храмах. Розумію, що буде потреба у багатьох з нас набрати освяченої йорданської води. Думаю, що це можна буде зробити – храми відкриті протягом цілого дня. Також буде освячено воду біля нашої міської ради. Таким чином, можна спокійно прийти і, зберігаючи соціальну дистанцію, дотримуючись усіх вимог, набрати собі води», – розповів капелан Львівської міськради о. Павло Дроздяк.

 

Цьогоріч Чин водосвяття очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської церкви Маркос Оганесян.

 

Відтак уже з 11:00 й упродовж дня всі охочі зможуть набрати необхідну кількість освяченої води.

 

 

«Як і щорічно, на площі Ринок буде встановлено резервуар для води об’ємом 1500 літрів. Такого об’єму вистачить для всіх охочих. За технічним станом резервуара стежать наші працівники – його дезінфікують та ретельно промивають. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок автоцистерною Галицького ШРП. Резервуар буде встановлено ввечері 18 січня, а вранці його наповнять водою», – повідомив заступник директора ЛМКП «Львіводоканал» Юрій Свізінський.

 

Зазначимо, Львівщина продовжує лідирувати щодо кількості добових заражень Covid-19. Зокрема у Львові за минулий тиждень зафіксовано 3100 нових випадків – втричі більше, ніж минулого тижня.

 

Фото city-adm.lviv.ua, 032.ua

18.01.2022