Організатори погодилися демонтувати радянський мотлох із Алеї Небесної Сотні.

 

Організатори святкувань, приурочених до Дня Незалежності України, погодилися демонтувати інсталяції з предметами побуту радянської доби із Алеї Небесної Сотні в Києві. 

 

 

Про це йдеться у повідомленні на інтернет-сторінці Українського інституту національної пам'яті.

 

"Конструкції, які почали встановлювати на Алеї Героїв Небесної Сотні, були частиною історичної художньо-театральної постановки. За творчим задумом режисера, перформанс мав на меті коротко показати всі епохи, через які пройшла Україна на шляху до незалежності. Тимчасові декорації, які б символізували різні часові періоди, були потрібні для зйомок проєкту. З огляду на чутливість місця, після спілкування з усіма причетними сторонами організатори постановки погодилися прибрати конструкції та перенести зйомки на інше місце", – повідомили в УІНП.

 

Міський голова Києва Віталій Кличко доручив демонтувати радянський мотлох із Алеї Героїв Небесної Сотні. Він поклав відповідальність за блюзнірство на Офіс президента.

 

"Жодного дозволу на встановлення цього бардаку місто не давало. Цим займається Офіс президента", – обурився він, згідно з повідомленням "Еспресо".

 

Нагадаємо, у вівторок перед обідом скандальні конструкції на колишній вулиці Інститутській понищили активісти з "Національного корпусу". Частину бунтарів затримала поліція.

 

 

В Офісі президента зняли зі себе відповідальність за встановлення конструкцій і висловили подив заявами Віталія Кличка.

 

"Офіс президента точно не керує питаннями установки в Києві об'єктів для зйомок або декорацій до чогось. Цим повинна займатися міська влада", – заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі "Українській правді".

 

Подоляк вважає, що ще на етапі погоджень можна було уникнути непорозумінь, тож дивується, "навіщо потрібно було все доводити до публічного скандалу".

 

Анонімний співрозмовник ОП із Банкової каже, що до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні планувалося зробити інсталяцію з екскурсом в історію країни. "Це мала бути декорація для телевізійної зйомки частини урочистостей 24 серпня, яка не закривала доступу до меморіальних табличок. У цих декораціях планувалася зйомка художньої постановки – історичний екскурс різними періодами історії України, від Київської Русі до наших днів. Після того декорація мала бути демонтована. Але тепер творча концепція буде переглянута", – заявили на Банковій.

 

17.08.2021