У Чехії зіткнулися два пасажирські потяги.

Внаслідок аварії троє людей загинуло, кілька десятків отримали поранення.

 

 

Два пасажирські потяги зіткнулися біля села Мілавце під містом Домажліце на заході Чехії. Як повідомило видання České Noviny з покликом на місцеву службу порятунку, троє людей загинуло: машиністи обох ешелонів і одна пасажирка.

 

«Ще п’ятеро людей перебувають у ​​важкому стані, у чотирьох поранення середньої тяжкості. Десятки людей отримали легкі травми», – розповіла речниця обласної служби порятунку Марія Свободова (Mária Svobodová).

 

За її словами, шпиталь у Домажліце скасував усі планові операції, щоби звільнити місця для потерпілих у катастрофі. Для транспортування потерпілих були задіяні санітарні гелікоптери. Серед шпиталізованих були громадяни Чехії і Німеччини.

 

Аварія сталася близько восьмої години ранку. Зіткнулися «Західний експрес» (Západní expres) Ex 351, який курсує між Мюнхеном і Прагою, та регіональний потяг RegioShark, який прямував із Пльзеня до Домажліце.

 

Міністр транспорту Чехії Карел Гавлічек (Karel Havlíček), який прибув на місце аварії, щоби самостійно вивчити ситуацію, заявив, що лобове зіткнення, за попередніми даними, сталося з вини машиніста потяга Мюнхен-Прага, котрий проґавив заборонний сигнал.

 

На місці катастрофи проходить одна залізнична колія, якою по черзі проїжджають зустрічні потяги. Наразі проїзд колією перекрито.

 

«Експрес повинен був зупинитися перед навісною табличкою Stop. Але він не зупинився, поїхав далі і зіткнувся з пасажирським потягом. Вся техніка в момент аварії функціонувала, але людську помилку не можна відкидати», – зазначив Гавлічек.

04.08.2021