Україна розірвала з Росією угоду про спільний розвиток туризму.

 

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі туризму.

 

Про це повідомляє інформаційна аґенція "Укрінформ".

 

 

"Проєкт постанови розроблено з метою припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі туризму, оскільки у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України фактичне співробітництво у зазначеній галузі з країною-агресором припинене, а перспективи налагодження такої співпраці у подальшому відсутні", – йдеться у пояснювальній записці до документа.

 

Міністерство закордонних справ України має у встановленому порядку повідомити про це уряд РФ.

 

Зазначається, що реалізація положень постанови не впливатиме на надходження та витрати державного та/або місцевих бюджетів.

 

Також це рішення не впливатиме на ринкове середовище, забезпечення захисту прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів, підвищення чи зниження спроможності територіальних громад; ринок праці, рівень зайнятості населення; громадське здоров’я; екологію та навколишнє середовище.

 

Угода між Кабміном України та урядом РФ про співробітництво в галузі туризму була підписана 1999 року.

 

31.03.2021