Похорон Кернеса: панахиду справив митрополит Онуфрій.

 

У Харкові ховають міського голову Геннадія Кернеса. Церемонія почалася з відспівування мера Харкова у Благовіщенському соборі. Згодом із Кернесом попрощалися в оперному театрі.

 

Про це повідомляє "Телеканал 24".

 

 

Відспівування почалося приблизно о 7-й ранку. Панахидою керував очільник УПЦ МП Онуфрій.

 

Згодом труну з винесли зі собору, і жалобна процесія вирушила до оперного театру. Тут прощання з Кернесом було публічним – вишикувалася довга черга.

 

З-поміж політиків на похороні зауважили нардепа від "Опоблоку" Вадима Новінського, колишніх парламентарів Михайла та Дмитра Добкіних, Євгенія Мураєва, бізнесмена Павла Фукса.

 

На церемонії також були міські голови Києва та Одеси – Віталій Кличко і Геннадій Труханов.

 

"Безумовно, хтось неоднозначно ставиться, але переважна більшість харків'ян показують, як вони ставляться. Враховуючи те, що у Харкові порядок, і з Харкова є у чому брати приклад", – похвалив Кличко.

 

 

Передбачалося, що в церемонії можуть взяти участь перші особи України. Для цього напередодні проводили репетицію церемоніалу з військовиками. Втім, керівники держави не приїхали до Харкова – солдатів не залучали. 

 

Кернеса поховають на центральній алеї харківського кладовища, поруч з могилами бійців Другої світової війни, навпроти поховань колишніх голів Харківської облдержадміністрації Олександра Масельського та Євгена Кушнарьова.

 

Геннадій Кернес помер 17 грудня в Німеччині внаслідок ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою.

 

Кернеса не бачили на публіці ще з кінця серпня. Повідомлялося, що у вересні його вивезли до Німеччини і шпиталізували у клініці "Шаріте". Команда запевняла, що Геннадій надається до керування містом.

 

На виборах 25 жовтня за Кернеса проголосувало 60% харків'ян. А його блок здобув 38% голосів на виборах до міської ради.  

 

23.12.2020