СБУ затримала банду рейдерів-тітушків, фінансованих депутатами.

 

На Київщині працівники Служби безпеки України затримали учасників громадської організації, котру фінансували народні депутати для участі у рейдерських захопленнях, мітингах та протестних акціях.

 

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

 

 

"Встановлено, що об’єднання підконтрольне народному депутату та співголові однієї з діючих політичних партій. Під виглядом спортивного об’єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень, вони брали участь у мітингах і протестних акціях. Крім того, за інформацією правоохоронців, контроль за діяльністю і фінансуванням здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією", – йдеться у повідомленні.

 

Оперативники спецслужби встановили, що учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. "У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували збут учасниками ГО двох партій амфетаміну", – зауважили у відомстві.

 

Під час обшуків за адресами проживання основних фігурантів правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет «Шмайсер» калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп’ютерну техніку.

 

Двох активних учасників угруповання затримано за місцями проживання, ще троє «активістів», які переховуються від органів досудового розслідування, перебувають у розшуку.

 

23.10.2020