"Зе!-референдум": Опитування фінансують меценати, а проводить організація.

 

Проведенням анонсованого Президентом України "всенародного опитування" опікуватиметься спеціально створена організація, а профінансують його меценати.

 

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук в інтерв'ю "Громадському радіо".

 

 

"Я думаю, що найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно. Це буде якась громадська організація, яка буде цим займатись спільно із соціологами. Наскільки я знаю, розглядається варіант паралельно провести екзит-пол саме по відповідях людей, по цьому опитуванню, щоб його можна було оприлюднити одразу та звірити з офіційними результатами", – сказала Кравчук.

 

Вона додала, що фінансувати опитування будуть меценати "українського походження".

 

"Є багато меценатів – небайдужих людей, це не такі великі кошти, які виділять чи уже виділили на такий процес. Політичну відповідальність несе за це ініціатор цього опитування. Я впевнена, що всі оці страшилки найближчим часом будуть розвіяні. Кошти будуть українського походження", – сказала Кравчук.

 

Відповідаючи на питання про юридичні наслідки опитування, народна депутатка зазначила: "Законодавчо не закріплений цей юридичний вплив, але рішення у будь-якому випадку буде прийматись у парламенті. Юридично, це опитування буде закріплено нардепами чи президентом, які подадуть відповідний законопроєкт".

 

16.10.2020