Наталія ФЕДОРИШИН

Відчути, яка війна на дотик, і зібрати кошти для підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, – у Івано-Франківську відкрили виставку фотографій та бойових трофеїв "Війна очима гірського штурмовика".
Івано-франківські служителі УПЦ МП хочуть судитися з місцевою владою. Прихожани засвідчили вірність церкві, що підпорядкована москві
Жорстока війна в Україні дала зрозуміти, наскільки незалежні мистецтво та культура необхідні для втілення демократії. Творчість кожного українського митця сьогодні потребує мистецького імунітету світу, щоб надійно протистояти викликам війни.
Величезні руїни української промисловості, а ще більші — українських душ. Росіяни вкрали у нас молекули звичного побуту, з яких, власне, складається повноцінне життя.
Росіяни нині цілеспрямовано руйнують наші музеї, палять українські книжки, аби казати, що у нас нема своєї історії. Це спланований геноцид української нації. Зберегти українську культуру та історію – одна з найважливіших складових теперішньої війни.
Історія про будівництво російського павільйону за гроші українця та конфузи, з цим пов'язані. В ній єство росіян всіх часів
22.04.22 | | Минуле
“Заради кожного життя” — з таким гаслом на передовій рятує людей медичний батальйон “Госпітальєри”. Це добровольці, що надають першу медичну допомогу на лінії зіткнення.
Із початком повномасштабної війни «Ваґабундо» перетворився на справжнє мистецьке бомбосховище, оскільки розташоване в підвалі, проте й надалі гуртує митців з їхніми ініціативами.
Війна підриває людську свідомість: від глибинного відчаю до бажання вбивати. Дві крайності щодня борються десь всередині, і лише дитячі бажання уваги та їжі повертають до буденної реальності в тилу.
Як змінювалася структура власності знаменитої тепер пам'ятки ахітектури та історія її законно-незаконних перебудов. ДОКУМЕНТИ