Ігор МАРТИНІВ

Споруду у стилі французького бароко будували, орієнтуючись на розташоване в Монако знамените «Casino de Paris». Тепер це мальовнича руїна, яку не рятує навіть передача у концесію.
На Ласкавій горі біля Сусідович селяни знайшли колись кам’яний барельєф святої Анни.  Відтак засновано було на цьому місці мурований храм Св. Анни.
Монастир, першу згадку про який датовано 1464 роком, був справжньою фортецею. У різні часи зазнавав руйнувань, втім, тепер його активно реставрують. 
Сьогодні Варяж – село на Сокальщині біля самого кордону. А кількасот років тому тут було місто з маґдебурзьким правом і замком. Нині усе – суцільна руїна
Цю дерев'яну церкву два роки тому відреставрували – повністю розібрали до самих кам’яних фундаментів і зібрали заново. 
З нагоди Дня архіваріусів наше сьогоднішнє відео – про будівлю, в якій розташований один із найстаріших і найбагатших архівів сучасної України. 
Пишна колись будівля стоїть руїною, хоч має розроблений проєкт реставрації і місцева влада готова передати її інвестору за символічну 1 гривню
Одна з найбільших святинь Галичини. Теперішній Василіанський монастир заснували 1612 року, у 1949-му розграбували, закрили і перетворили на інтернат. 
Твердиня витримала не одну облогу, хоча кілька разів її здобували козаки. Тут бував гетьман Іван Мазепа і квартирував російський цар Петро І. Тепер замок у занедбаному стані. 
Нині невелике Комарно має одразу чотири великі святині. Найдавніша – храм Різдва Богородиці. Це один з найгарніших храмів Львівщини.