Лондон/Москва

Пів року тому ФСБ звинуватила Грозева, що він допомагав українській розвідці викрасти російський літак.
У телефонній розмові британський прем’єр застеріг російського лідера про наслідки за дестабілізуючі дії.  
Так відреагувала британська влада на заклик Путіна забути про справу Скрипаля й відновити добрі взаємини.
Його справжнє ім’я і прізвище з'ясували журналісти-розслідувачі.
Йдеться про намагання Кремля репрезентувати отруювачів Сергія Скрипаля як звичайних російських туристів.
Облудні заяви росіян виявили журналісти-дослідники з Bellingсat.
RT (колишній Russia Today) підозрюють у поданні необ’єктивної інформації щодо отруєння Скрипалів.     Британський медіарегулятор Ofcom відкрив сім нових розслідувань проти російського державного телеканалу RT. Відомство запідозрило його в маніпуляціях під час висвітлення інциденту з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів у місті Солсбері. Про це повідомило радіо BBC.
Ще зовсім недавно важко було б собі уявити, що провідні західні держави виганяють російських дипломатів. Утім, це таки відбулося. Причому підстава, на перший погляд, не виглядала аж такою поважною: отруєння колишнього офіцера ГРУ на британській території.    
З відповідною заявою виступив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон.     За даними британської влади, рішення використовувати бойову нервово-паралітичну речовину під час атаки в Об’єднаному Королівстві на колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля, з великою часткою ймовірності, ухвалив російський президент Володимир Путін. Про це в п'ятницю, 16 березня, заявив Борис Джонсон.  
З відповідною офіційною заявою виступило МЗС Об’єднаного Королівства.                                                             Лорд Тарік Ахмад   Влада в Лондоні стверджує, що російський уряд стояв за потужною кібератакою з використанням вірусу-здирника NotPetya, який улітку минулого року інфікував сотні тисяч комп'ютерів по всьому світу.