Велика Британія звинуватила Росію у брехні.

Йдеться про намагання Кремля репрезентувати отруювачів Сергія Скрипаля за звичайних російських туристів.

 

 

Міністерство закордонних справ Великої Британії звинуватило Росію в черговій спробі «заплутати питання і збрехати». Так британське зовнішньополітичне відомство прокоментувало інтерв'ю, яке дали телеканалу RT два чоловіки, які назвалися Русланом Бошировим і Олександром Петровим. Людей з такими іменами британська поліція звинуватила в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в місті Солсбері. Про це повідомляє телеканал Sky News.

 

МЗС Об’єднаного Королівства заявило, що двоє підозрюваних були ідентифіковані як офіцери російських спецслужб. Встановлено, що саме вони «застосували неймовірно токсичну хімічну зброю на вулицях» Великої Британії.

 

У етері RT Боширов і Петров розповіли, що побували у Великій Британії як туристи. «Зі самого початку ми планували приїхати в Лондон і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що ми і в Лондоні побуваємо, і з'їздимо в Солсбері», – розповів Петров. На запитання про те, що вони робили в Солсбері, Петров відповів: «Друзі нам давно вже радили відвідати це чудове місто». Боширов додав: «Туристичне місто, там є знаменитий собор». В інтерв’ю вони заперечили причетність до російської розвідки, а також інциденту, пов'язаного зі застосуванням нервово-паралітичної речовини типу «Новичок» в Солсбері.

 

Тим часом високоранговий працівник британських спецслужб заявив у коментарі для газети The Guardian, що не сумнівається в істинності висновків розвідки щодо двох аґентів ГРУ. Видання пише, що британське слідство оприлюднило далеко не всі наявні у нього докази в справі Скрипалів.

13.09.2018