Наталія ФЕЩУК

У Чернівцях презентували книгу «Гра на вибування» есеїста та публіциста Олександра Бойченка, давнього і постійного збручівського колумніста
До 30-річчя Незалежності України у Чернівцях відбудеться всеукраїнська прем’єра написаної 1991 року ораторії «Посланіє» за поемою Тараса Шевченка «І мертвим, і живим і ненародженим…» відомого французького композитора українського походження Мар’яна Кузана.
Співак, лідер гурту «СКАЙ» здійснив індивідуальний велотур зі сходу на захід країни. Співав для військових і давав акустичні концерти.
Віднайдено документи, які свідчать, що керівник ОУН на Буковині Мирослав Кіндзірський у 1941-му проголосив у краї Незалежність.
«Місце сучасного культурного руху»: у столиці Буковини офіційно відкрили Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука, або, як коротко говорять люди, – Миколайчук-центр.
У Чернівцях презентували фотопроєкт, де давні буковинські вишивані сорочки одягли матері та дружини загиблих чернівецьких Героїв сучасної війни.
У Чернівцях перевидали знамениту книгу емігрантів із Буковини «Буковина. Її минуле і сучасне» (1956). Це репринт накладом 1000 примірників і обсягом 1000 сторінок
Архітектурний ансамбль резиденції Буковинських митрополитів у Чернівцях - найкраще творіння архітектора Йозефа Главки. Сьогодні якраз минає 190 років з дня його уродин. 
До Валентинового дня атмосферні фото: молодята початку ХХ століття, які вінчалися в греко-католицькому храмі Чернівців. Родинні архіви Наталії Гриценко.
Голокост другого покоління. Його квінтесенція – успадкована порожнеча. Діти тих, хто вцілів у Аушвіці. Їм нема до кого звернутися, бо довкола порожньо. І їм треба виговоритися.