У Києві закрили ще один монастир УПЦ МП через спалах коронавірусу.

 

Київська влада закрила Покровський Голосiївський чоловiчий монастир Православної Церкви Московського патріархату через спалаху коронавірусу.

 

Про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

"Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, є один монах Києво-Печерської лаври та 12 монахiв Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезінфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин", – сказав Кличко.

 

У самому монастирі ще 17 квітня повідомили: святині замкнуть для сторонніх відвідувачів.

 

Покровський монастир опирався карантину: так, 3 квітня на інтернет-сторінці монастиря опублікували вірша, в котрому йшлося: рішення замкнути церкви походить із пекла, а "дезінфікувати Христа" – то безумство.

 

 

 

4 квітня через спалах коронавірусної хвороби в Києві закрили на карантин Київо-Печерську лавру: наразі в одній із центральних святинь Московського патріархату виявлено понад 130 випадків COVID-19. Із коронавірусом зліг настоятель лаври Павло. 

 

Від 21 квітня на ізоляції перебуває місто Почаїв з лаврою УПЦ МП.

 

На Хмельниччині обмежили доступ до Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП в селі Головчинці: там виявили п’ятьох недужих.

 

Незважаючи на поширення коронавірусу, Московський патріархат продовжує публічні обряди в Україні. На Великдень поліція зафіксувала п'ять випадків масового порушення вимог карантину, і всі пов'язані з УПЦ МП.

 

22.04.2020