Тернополяни та хмельничани поєднають береги Збруча.


22 січня, у День Соборності України, на Тернопіллі відбудеться традиційна акція єднання – на мості, що з’єднує Гусятин на Тернопільщині та Чемеровецький район Хмельницької областей. Про це повідомили на сайті Густинської РДА та райради.

 

Фото: zz.te.ua

 

О 13-й годині делегації Хмельницької та Тернопільської областей зустрінуться на мості через річку Збруч на межі Гусятинського та Чемеровецького районів. Делегації обміняються короваями та з’єднають дві частини українського прапора – жовту та синю, в такий спосіб поєднавши два береги Збруча.

 

Також на центральному майдані Гусятина відбудеться молебень за Героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули, захищаючи цілісність і незалежність України.

 

В Івано-Франківську в День Соборності України пройде Міжконфесійний канонічний молебень за мир та перемогу України у війні. Франківці зберуться до спільної молитви 22 січня о 16:00 на майдані Шептицького. Про це йшлося сьогодні на пресконференції в Івано-Франківській ОДА.

 

 

До спільної молитви залучать усіх мешканців Прикарпаття, адже 22 січня о 16-й годині в усіх храмах області битимуть у дзвони та помоляться за мир в Україні.

 

Перед тим о 12:15 біля пам’ятника діячам ЗУНР на вул. Грюнвальській відбудеться святкове віче з нагоди відзначення Дня Соборності України та 101-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

 

У бібліотеках міста організують заходи, під час яких розкажуть про історію свята, зокрема лекції, бесіди, тематичні виставки, а в центральній міській бібліотеці о 16:00 відбудеться тематичний концерт «Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя».

 

У Львові об 11:00 пам'ять борців за волю та незалежність України вшанують на полях почесних поховань №67, №76 і Меморіалі УГА Личаківського кладовища (вул. Мечникова, 33). На полі почесних поховань №76 відбудеться чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України, – повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

День Соборності у Львові 2015 року. Фото: dailylviv.com

 

О 16:00 відкриють виставку «Українське військо 1917–1921» в Музеї визвольної боротьби, а о 17:00 пройде мистецька акція з нагоди відзначення Дня Соборності України у внутрішньому дворику ЛОДА (вул. Винниченка, 18).

 

Упродовж дня у храмах Львівщини також молитимуться за Україну.

 

20.01.2020