Львівський поліцейський погорів на хабарі від призовника.


Інспектор управління кадрового забезпечення ГУ Нацполіції у Львівській області вимагав від призовника три тисячі євро за сприяння в ухиленні від військової служби. Співробітники СБУ затримали поліцейського на гарячому, – повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

 

 

Як поінформували в УСБУ, інспектор з особливих доручень відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення спільно з посадовцем районного військкомату налагодили механізм отримання неправомірної вигоди від призовників. За кілька тисяч євро вони «визнавали» чоловіків непридатними до служби.

 

Інспектора поліції затримали в середмісті Львова, коли він саме отримував черговий хабар. Операцію співробітники СБУ проводили спільно з працівниками теруправління ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури області.

 

 

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ тепер вирішують питання щодо оголошення затриманому про підозру й обрання щодо нього міри запобіжного заходу. Також тривають слідчі дії задля притягнення до відповідальності його спільника.

 

До слова, цієї призовної кампанії Львівщина вже виконала поставлене завдання щодо призову громадян на строкову військову службу. Про це сьогодні, 13 грудня, розповів обласний військовий комісар полковник Олександр Тіщенко.

 

Фото: Регіональний медіацентр Міністерства оборони України (м. Львів)

 

За його словами, від початку осінньої призовної кампанії на Львівщині відібрали 690 юнаків. Вони поповнили лави Нацгвардії, Держприкордонслужби та Збройних сил України.

 

Перебіг заходів із призову в області відбувся здебільшого без гучних ексцесів і в межах чинного законодавства. Проте, як і щоразу під час призову, були випадки, коли працівників військкоматів не допускали до помешкань. Зокрема, нещодавно в одному зі спальних районів міста на офіцера міського комісаріату напали агресивно налаштовані сусіди «ухилянта». Наразі в цій справі триває слідство.

 

Обласний військовий комісар додав, що молоді львів’яни неохоче йдуть до війська. За його словами, це відбувається з року в рік, і ситуація є стійкою: «Призов забезпечує не Львів, а районні центри».

 

Нагадаємо, осінній призов до Збройних сил України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань офіційно завершиться наприкінці цього місяця.

 

13.12.2019