У Празі пройшла велелюдна антиурядова акція протесту.

Демонстранти вимагали демісії прем'єр-міністра Андрея Бабіша.

 

 

Близько 60 тисяч громадян Чехії вийшли у вівторок, 10 грудня, в центр Праги на акцію протесту з вимогою відставки лідера руху ANO Андрея Бабіша з посади прем'єр-міністра країни. Організував акцію громадський рух «Мільйон миттєвостей для демократії». Демонстранти вимагали, аби Бабіш зробив вибір: подав до демісії до 31 грудня або відійшов від керівництва своєї бізнес-імперією. Про це повідомило видання České noviny.

 

Якщо Бабіш не піде у відставку, великомасштабні акції протесту проходитимуть на регулярній основі, попереджають опозиціонери. На початку акції протесту організатори оголосили хвилину мовчання в пам'ять про шістьох загиблих внаслідок стрілянини в лікарні Острави.

 

Масові акції протесту проти Андрія Бабіша розпочалися наприкінці квітня. Його звинувачують у шахрайстві під час розподілу субсидій Європейської Унії на користь голдингу Agrofert. Бабішові закидають отримання майже двох мільйонів євро обманним шляхом. 16 листопада на акцію з вимогою відставки Бабіша в Празі вийшло 250 тисяч осіб. Організатори приурочили ту демонстрацію до 30-ї річниці початку Оксамитової революції, яка поклала край комуністичному режиму в Чехословаччині.

11.12.2019