У Косові відкрили міст-довгобуд.

 


Сьогодні в Косові урочисто відкрили міст через річку Рибниця на автодорозі державного значення Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський. Міст з’єднав місто Косів і село Смодна. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

 

 

Міст завдовжки 71,2 метра, ширина проїжджої частини становить 7,5 м, ширина тротуарів – по 2,75 м. Загальна кошторисна вартість будівництва – 58,9 млн грн, проте вдалося виконати роботи за 55,6 млн грн. Підрядником було ТОВ «ПБС».

 

 

Попередній кам’яний міст, збудований 1964 року, було зруйновано повінню 23-27 липня 2008-го. Того самого року після виготовлення робочого проєкту розпочали споруджувати об’їзний, а також основний мости. Робітники демонтували зруйнований кам’яний міст і побудували тимчасову об’їзну переправу з металоконструкцій САРМ завдовжки 43 метри та підходи до мосту. Проте вже від 2012-го через відсутність фінансування роботи повністю припинили. Попередня підрядна організація розірвала договір і залишила об'єкт.

 

Лише 2018 року уряд розпорядився виділити необхідні на будівництво кошти, тож вдалося забезпечити фінансування і відновити проведення робіт.

 

 

З огляду на таку тривалість робіт їхнє завершення стало справді визначною подією, тож не дивно, що у відкритті моста-довгобуду взяли участь очільник Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль, керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак, мостобудівники ТОВ «ПБС» і проєктної організації ТОВ «НВП «Тріада», депутати облради, керівники Косівського району, міста Косів і села Смодна. Конструкцію освятили, працівників і всіх присутніх поблагословили, а відтак новозбудованим мостом рушили люди та автомобілі.

 

Усі фото: facebook.com/ifsadzmi

 

05.12.2019