Новий посол Канади вручила копії вірчих грамот у МЗС України.

 

Новопризначений посол Канади в Україні Лариса Ґаладза вручила копії вірчих грамот українському Міністерству закордонних справ. Від імені України документи прийняв заступник голови МЗС Василь Боднар.

 

 

Як повідомляє пресслужба МЗС, під час зустрічі Бондар і Ґаладза обговорили пріоритетні питання подальшого поглиблення українсько-канадського Особливого партнерства.

 

"Окрему увагу було приділено безпековій ситуації у зв’язку з триваючою російською агресією, питанням гуманітарної сфери, лібералізації візового режиму для громадян України, молодіжних обмінів, взаємодії з українською діаспорою, а також розвитку договірно-правової бази двосторонніх відносин", – переповіли у МЗС.

 

"Вітаємо і бажаємо великої наснаги!" – прокоментували у twitter амбасади Канади.

 

Як писав Z, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд (нині – віцепрем'єр в уряді Джастіна Трюдо) відрекомендувала Ларису Ґаладзу як нового українського посла на початку листопада. Пані Ґаладза змінила на посту амбасадора Романа Ващука.

 

Лариса Ґаладза із Романом Ващуком

 

Перед призначенням амбасадором Лариса Ґаладза займала посаду генерального директора Департаменту стабілізаційних і миротворчих операцій МЗС Канади.

 

Лариса Ґаладза (у шлюбі – Кронин) походить із багатодітної української сім'ї. В родині її батьків, Романа та Ірини Ґаладз, – шестеро дітей. Батько Лариси, Роман Ґаладза, – священик Української Греко-Католицької Церкви, настоятель парафії Святого Іллі у Брамптоні, що біля Торонто. Лариса Ґаладза – активна учасниця життя греко-католицької громади.

 

27.11.2019