В Албанії стався потужний землетрус.

Внаслідок стихійного лиха загинуло щонайменше семеро людей.

 

 

Один із найсильніших землетрусів в Албанії за кілька десятиліть стався на західному узбережжі країни рано-вранці у вівторок, 26 листопада. Інститут геологічних наук в Тирані повідомив, що сила підземних поштовхів становила 6,3 бала за шкалою Ріхтера. За даними Геологічної служби США (USGS), магнітуда землетрусу сягала 6,4 бала. 

 

Місцева влада повідомляє про загибель щонайменше семи осіб, ще близько 300 людей отримали травми. Існують обґрунтовані побоювання, що жертв може бути більше, оскільки під завалами десятків зруйнованих будинків можуть досі перебувати люди. Про це повідомила телекомпанія ORF.

 

Епіцентр поштовхів зафіксований за 30 кілометрів на північний захід від столиці країни Тирани на глибині 10 кілометрів.

 

Через підземні поштовхи тисячі людей були змушені покинути свої домівки й вийти на відкритий простір. Міністерство оборони відрядило до зони найбільших руйнувань триста військовиків, котрі мають розчищати завали й рятувати з-під них людей.

 

Президент Албанії Ілір Мета повідомив журналістів, що «ситуація дуже драматична». «Усі зусилля спрямовані на те, щоб дістати людей з-під руїн», – запевнив Мета.

26.11.2019