Росії можуть заборонити брати участь у міжнародних спортивних змаганнях 4 роки.

Причина – махінації з допінґ-тестами і намагання обдурити експертів WADA.

 

 

Комітет з відповідності Світової антидопінгової аґенції  (WADA) рекомендував виконкому цієї організації усунути Росію на чотири роки від участі в міжнародних спортивних змаганнях. Пропозицію про заборону було долучено до звіту, складеного комітетом WADA під керівництвом британського юриста Джонатана Тейлора (Jonathan Taylor). Про це в понеділок, 25 листопада, повідомила газета The New York Times з покликом на інформацію на сайті WADA.

 

Комітет з відповідності дійшов висновку, що Росія навмисно маніпулювала базою даних Московської антидопінґової лабораторії РУСАДА, щоби приховати позитивні тести на допінґ. Зокрема було ідентифіковано атлетів, чиї дані були видалені з переданої російською стороною бази даних московської лабораторії.

 

Якщо на засіданні виконкому WADA, яке пройде дев’ятого грудня, рекомендація комітету буде схвалена, то російські спортсмени в найкращому випадку зможуть виступати на міжнародних змаганнях, в тому числі на літніх Олімпійських іграх в Токіо 2020 року, тільки під нейтральним прапором. Крім того, Росії загрожує заборона на організацію великих міжнародних спортивних турнірів, а російським спортивним чиновникам – на відвідування міжнародних змагань.

26.11.2019