Тепло у Новояворівську увімкнуть вже сьогодні. В Новому Роздолі — у п'ятницю.

Сьогодні, 20 листопада, має відбутися запуск газу до парового котла у Новояворівську. Запалити його планують ввечері або завтра зранку. Щоб система прогрілася, потрібно близько доби. Тобто тепло в квартирах жителів міста має бути завтра. Про це щойно на пресконференції в Львівській ОДА повідомили очільники області та представники нового управителя ТЕЦ   “Нафтогаз-Тепло”.

 

 

У Новому Роздолі ситуація трошки інакша: наразі тут вже другу добу заповнюють систему водою. Було три великі пориви. Один, завдяки допомозі фахівців “Львівтеплоенерго”, вдалося ліквідувати, два обіцяють ліквідувати сьогодні. Якщо в системі стабілізують тиск, то вже завтра тут можуть подати газ та запалити котел. Тобто тепло в оселях новороздільчан може з’явитися не раніше п’ятниці.  Про це повідомив Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності "Нафтогазу", зазначивши, що не відкидає непередбачуваних ситуацій. Проте, якщо пориви і сталися б, їх ліквідують, ізолювавши лише частину системи. Насамперед подати тепло обіцяють соціально важливим об’єктам — школам, садочкам та лікарням.

 

Керівництво ЛОДА повідомило, що попередньо зробили все можливе, аби “Нафтогаз-Тепло” якнайшвидше отримав всі дозволи на виробництво та постачання тепла в обох містах.

Більшість працівників ТЕЦ в обох містах вже прийняті на роботу до “Нафтогаз-Тепло”. Перші виплати їм “пішли” сьогодні. Ще по два оклади люди отримають після того, як підготують та запустять роботу ТЕЦ. Зарплату за листопад новий управитель нараховуватиме, відповідно до нових угод, згідно з трудовим законодавством. Саме людський фактор був дуже важливим у вирішенні цієї проблеми, зазначив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

 

Водночас, як підтвердили представники "Нафтогазу", ці три оклади будуть в розмірі зарплат колишнього управителя і будуть виплачені як премії. Претендувати на виплату заборгованості від “Гарант Енерго М” всі працівники можуть через суд. Олексій Хабатюк при цьому зазначив, що заохочує всіх подавати цивільні позови, а “Нафтогаз-Тепло” готове забезпечити людям правову допомогу у них.

 

Тарифи на тепло до стабілізації роботи ТЕЦ та повного аналізу ситуації залишаться такими, як і були на попередній місяць, при колишньому управителі. Проте “Нафтогаз-Тепло”, маючи укладену угоду на 36 місяців, залишає за собою право переглянути їх після того, як оцінить нинішній стан ТЕЦ, потребу в інвестиціях, збільшенні зарплат тощо. 

 

 

20.11.2019