На Львівщині створили три лісові заказники.

 

У Львівській області створили три нові лісові заказники місцевого значення загальною площею 2,1 га в лісах дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс»: «Розгірче» у Стрийському районі, «Заріччя» у Старосамбірському районі та «Солотвина» у Буському районі. Відповідне рішення підтримала 19 листопада на своєму засіданні Львівська обласна рада.

 

Фото: Rbrechko/commons.wikimedia.org

 

Як розповів заступник голови Львівської облради Юрій Гудима, на території цих заказників, біля доріг, облаштують рекреаційно-відпочинкові зони. Із запланованих 14 таких зон наразі обладнали 10. У нових рекреаційних зонах створено спеціальні місця для вогнищ і сміття, встановлено білборди з правилами поведінки в лісі.

 

 

Заказник «Заріччя» створено задля збереження «типових природних комплексів, характерних для цього регіону, цінної медоносної бази, осередку поширення лікарських і харчових рослин і задля забезпечення охорони типових для хвойно-широколистяних низькогірних ландшафтів лісових екосистем».

 

«Розгірче» цінний змішаними буковими фітоценозами, а ще метою його створення є підтримка загального екологічного балансу регіону та забезпечення охорони лісових екосистем.

 

Заказник «Солотвина» створили, щоб зберегти «біорізноманіття чистих соснових фітоценозів, типових для поліських морено-зандрових і долинних змішано-лісових хвойно-широколистяних ландшафтів лісових екосистем».

20.11.2019