Амбасади Ізраїлю припинили роботу по цілому світу.

Причиною цього став загальний страйк ізраїльських дипломатів.

 

 

Дипломатичні представництва Ізраїлю в усьому світі припинили роботу через страйк, викликаний розбіжностями між Міністерством закордонних справ та Міністерством фінансів країни. Про це в середу, 30 жовтня, повідомила, зокрема, амбасада Ізраїлю в Україні на своєму Facebook.

 

«Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, який діяв протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуться, і ніхто не матиме права зайти до посольства / консульства. Ізраїльські дипломати постійно зобов’язані намагатися посилити силу та стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам Держави Ізраїль завдана шкода. Ми сподіваємось, що ця криза буде вирішена якнайшвидше», – йдеться в повідомленні.

 

МЗС Ізраїлю ці повідомлення поки що жодним чином не коментує. За даними профспілок, на які покликається видання The Times of Israel, фінансове відомство хоче обкласти податком раніше вільні від цього доплати до зарплат співробітників, котрі працюють за кордоном. У Міністерстві фінансів, своєю чергу, заявили, що співробітникам МЗС, як і всім громадянам Ізраїлю, доведеться платити податки. «Вони не стоять вище за закон», – йдеться в заяві Мніфіну Ізраїлю.

 

На час страйку диппредставництва не надаватимуть послуги відвідувачам, вхід на територію буде закритий. Це не стосується форс-мажорних випадків, коли мова йде про загрозу життю і безпеці громадян Ізраїлю, які перебувають за кордоном.

30.10.2019