Після візиту Президента націоналісти зі Золотого чекають штурму.

 

Штаб Операції Об'єднаних сил заявив про те, що ветерани, котрі в суботу спілкувалися з Президентом України Володимиром Зеленським у селі Золоте на Луганщині, не входять до складу підрозділів, котрі захищають Україну на лінії розмежування, й перебувають біля передової лінії фронту незаконно.

 

 

Про це йдеться у повідомленні штабу ООС.

 

"У поширеному в соціальних мережах відео Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували у приватному будинку і представилися добровольцями. Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних Сил України, уповноважених перебувати та діяти у районі проведення операції Об‘єднаних сил", – зазначили у штабі, додавши, що перелік категорій осіб, котрі можуть перебувати у зоні ООС зі зброєю, вичерпно подано в законі "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях".

 

"Люди, які спілкувалися з Президентом, не належать до жодної з таких категорій, і тому перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи вказаний Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", – прокоментували в штабі.

 

Нагадаємо, напередодні Президент України перебував із візитом у Золотому, під час котрого спілкувався з представниками регулярної армії, місцевими мешканцями, а також учасниками акції "Ні капітуляції!", котрі перебувають на лінії розмежування. У розмові з ветеранами "Азову" Зеленський вживав сленґ і обурювався тим, що учасники протесту не хочуть чути його позиції.

 

Ветеран полку “Азов” Денис “Янтар”, котрий мав перепалку зі Зеленським, побоюється, що добровольців спробують силою вибити із Золотого.

 

“Спершу в нас був конструктивний діалог, але потім розмова щось не пішла. І зараз у нас є інформація, що за його вказівкою нас будуть вибивати із Золотого. Людей, які звільняли Маріуполь, Мар’їнку, Широкине”, – сказав Янтар у відеозверненні у Facebook.

 

У суботу Денис закликав Володимира Зеленського ознайомитися зі зверненням, котре учасники акції "Ні капітуляції!" передали Президентові через голову обласної державної адміністрації, і пропонував зустрітися для розмови.

 

Володимир же Зеленський закликав "азовців" відійти від лінії зіткнення, натомість неґативно поставився до зауважень стосовно своєї політики.

 

"Я Президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я прийшов до тебе і сказав: зброю забери", – апелював Зеленський до Дениса.

 

"Я хотів побачити в очах розуміння, а побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь  лопух стоїть і переводить [розмову] на іншу тему", – обурився Президент.

 

Голова держави дав зрозуміти, що наразі влада просить протестувальників залишити Золоте добровільно.

 

"Втомлюємося. Починаємо втомлюватися... Є демократія, а є ситуація в країні. Ми до вас серйозно звернулися, просто по-людськи: хлопці заберіть [зброю]", – сказав Зеленський.

 

27.10.2019