"Я ж не лох якийсь": Зеленський посперечався з ветеранами у Золотому.

 

Президент України Володимир Зеленський під час своєї поїздки до села Золоте-4, котре підлягає демілітаризації згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи, поспілкувався з учасниками добровольчих батальйонів і націоналістичних організацій, котрі виступають проти розведення сил і засобів від лінії розмежування та впровадження "формули Штайнмаєра".

 

Під час суперечок із вояками добробатів Зеленський скаржився на те, що співрозмовники його не чують і недостатньо шанують. У перепалці він також вживав сленґові слова. 

 

 

Під час розмови із лідером миколаївського осередку "Національного корпусу", фрагмент котрої опубліковано на facebook-сторінці "Останній блокпост. Ні Капітуляції", Президент закликав націоналістів прибрати зброю з-під лінії розмежування і довірити безпеку регулярній армії.

 

"Я Президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я прийшов до тебе і сказав: зброю забери", – апелював Зеленський.


"Я хотів побачити в очах розуміння, а побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь  лопух стоїть і переводить [розмову] на іншу тему", – обурився Президент.

 

Голова держави дав зрзуміти, що наразі влада просить протестувальників залишити Золоте добровільно.

 

"Втомлюємося. Починаємо втомлюватися... Є демократія, а є ситуація в країні. Ми до вас серйозно звернулися, просто по-людськи: хлопці заберіть [зброю]", – сказав Зеленський.

 

На іншому відеофраґменті зафіксовано розмову Президента з "азовцями" біля вогню. Володимир Зеленський розповідає, що він прибув у Золоте порозмовляти передусім із місцевими мешканцями, й упевнився, що вони жадають відходу військ.

 

Відповідаючи на заперечення бійців, Зеленський додав: "Мені пофіґ, з ким перемир'я. Нам треба території повернути і припинити вбивство". "Я не дурний", – додав він.

 

Президента роздратувала перепалка з Борисом із Харкова, котрий проводив паралелі між діями Зеленського та Порошенка, а також докоряв владі за толерування Геннадія Кернеса.

 

 

"Я – нормальний абсолютно пасажир, і ми їдемо в одному поїзді з назвою "Україна". І я вважаю, що їдемо в правильному напрямку. Дофіґа проблем. Дофіґа людей, по котрих вимагають, аби ті сіли в тюрму. Але коли ти хочеш захищати Батьківщину – дивися, то моя просто думка, – в армію піди та й захищай".

 

Після розмови з Президентом Борис Ганза – так звати хлопця – сказав у коментарі виданню Цензор.НЕТ, що його обурив заклик піти в армію. 23-річний Борис – ветаран АТО, брав участь у боях під Іловайськом, у Мар'їнці, в Широкиному, під Маріуполем. "Я пішов на фронт добровольцем у 2014-му і служив до 2017-го, і поради йти в армію Президенту варто давати не мені, а тим, хто ухилявся від захисту Батьківщини в цей найважчий час", – сказав Ганза.

 

Сам же Володимир Зеленський по завершенні поїздки в Золоте повідомив, що провів на лінії розмежування дві доби, спілкуючись і з місцевими мешканцями, і з військовиками.

 

"Від місцевих дізнався, що на околиці у приватному будинку оселилася група озброєних людей. Мешканці Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними. Проте готовий і далі говорити та шукати порозуміння", – написав Зеленський у Facebook.

 

26.10.2019