У Великій Британії виявлено вантажівку з 39 тілами.

Правоохоронці припускають, що вона прибула з Болгарії.

 

 

У місті Ґрейсі на південному сході Великої Британії поліція в ніч на середу, 23 жовтня, виявила 39 тіл в кузові вантажного автомобіля. За попередніми даними, мова йде про 38 дорослих і одного підлітка, повідомила телерадіокомпанія ВВС, покликаючись на інформацію поліції графства Ессекс.

 

Вантажівку виявлено в індустріальному парку Waterglade завдяки дзвінку до екстреної служби. За підозрою у причетності до вбивстві затримано водія, 25-річного чоловіка з Північної Ірландії. Поліція Ессексу перемістила вантажний автомобіль у безпечне місце.

 

Особи й громадянство загиблих поки що не встановлені, і очікують, що на це знадобиться багато часу. Поліція припускає, що машина прибула з Болгарії й перетнула британський кордон 19 жовтня в місті Голігед. Це портове місто в Уельсі, звідки ходять пороми в Ірландію і назад.

 

Речник Міністерства закордонних справ Болгарії підтвердив, що вантажівка була зареєстрована в їхній країні. «Вантажівка марки Scania зареєстрована у Варні під назвою компанії, яка належить громадянину Ірландії», – сказав він.

 

Британська поліція звернулася до свідків та всіх, хто має інформацію про маршрут вантажного автомобіля, щоб отримати інформацію, яка допоможе слідству.

 

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон, коментуючи цю новину, заявив, що це «неймовірна трагедія, від якої справді стискається серце».

23.10.2019