Зеленський узяв участь у церемонії інтронізації імператора Японії.

 

Президент України Володимир Зеленський під час перебування у Японії з робочим візитом узяв участь в інтронізації імператора Нарухіто.

 

 

Попереднє сходження на трон японського імператора відбулося 29 років тому, а відтак Зеленський став першим українським Президентом, запрошеним на інтронізацію, повідомила пресслужба ОП.

 

"Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – прокоментував Зеленський.

 

Перебуваючи в Японії, Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Сіндзо Абе. Голова держави подякував за послідовну політику Японії щодо підтримки України та невизнання спроби незаконної анексії Криму, збереження санкцій проти Росії.

 

 

Володимир Зеленський розповів про безпекову ситуацію на Донбасі та останні зрушення у напрямку припинення війни і досягнення миру.

 

Сторони обговорили інвестиції Японії у розвиток інфраструктури України. Глава держави подякував за фінансову допомогу, яка з 2014 року сягнула $1,8 млрд.

 

Глава Української держави також подякував за пом’якшення з 1 січня 2018-го візового режиму для громадян України та порушив питання запровадження безвізового режиму для українців напередодні Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. 

 

Сіндзо Абе високо оцінив результати реформ, проведених в Україні, та запевнив, що Японія й надалі підтримуватиме нашу країну у впровадженні позитивних змін.

 

22.10.2019