Селяни перекрили дорогу біля Тернопільського аеропорту.

 

Фото: te.suspilne.media

 

Близько п'ятдесяти людей сьогодні перекрили дорогу поблизу Тернопільського аеропорту. Про це інформує UA:Тернопіль.

 

Як розповіла телеканалу тимчасова виконувачка обов’язків голови Скалатської об’єднаної громади Софія Магмет, люди вийшли на акцію протесту з вимогою відремонтувати аварійну дорогу. 18 жовтня тут сталася трагедія: з рейсового автобуса, який їхав цією трасою, випала і смертельно травмувалася 15-річна дівчина.

 

Наталія Цар їхала рейсовим автобусом «Кам’янець-Подільський – Тернопіль» із Тернополя додому, в село Криве. Як розповіла староста села Оксана Валійо, між селом Колодіївка та містом Скалат колесо автобуса потрапило в яму. Дівчина схопилася за ручку від дверей, щоб не втратити рівноваги. Двері відчинилися – і дитина випала на асфальт та вдарилася головою. Водій надавав їй медичну допомогу, доки не приїхала швидка допомога. Проте лікарі, приїхавши, констатували смерть до приїзду «швидкої» через травму шийного відділу хребта, – розповів завідувач Скалатської підстанції швидкої допомоги Петро Швець. Сьогодні дівчину поховали в рідному селі.

 

 

 

Подію внесено в ЄРДР відповідно до статті 286 частини 2 ККУ (порушення особою правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо вони спричинили смерть або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), – повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Стаття передбачає позбавлення волі від п’яти до десяти років.

 

21.10.2019