Прокуратура Львівщини має нову очільницю.

 

Прокуратуру Львівської області очолила Ірина Діденко. Інформацію про це призначення, датовану 15 жовтня, опубліковано на сторінці призначень на сайті Генеральної прокуратури України.

 

Про своє призначення розповіла й сама Ірина Діденко – на fb-сторінці.

 

 

 

«Нам доведеться працювати у дуже складний період реформування прокуратури. Але будь-які зміни – це також шанс зробити щось якісно нове. Ми плануємо побудувати прокуратуру європейського зразка. Хто як не Львівщина має стати першою, де це вдається? Тому робимо ставку на результат», – написала вона.

 

 

Інформацію про те, що Львівщина може отримати нову очільницю прокуратури, сьогодні поширив на своїй fb-сторінці Антикорупційний моніторинг Львівщини.

 

«З перевірених джерел відомо, що Прокуратура Львівської області вже сьогодні може мати нового керманича, ким стане Ірина Діденко (Iryna Didenko)», – було зазначено в повідомленні.

 

Трохи згодом видання Zaxid.net написало з посиланням на кілька джерел в обласній прокуратурі, що сьогодні відбулося офіційне призначення та представлення нової керівниці прокуратури Львівщини – в закритому режимі, без участі ЗМІ.

 

У пресслужбі прокуратури Львівської області зранку не коментували інформації про нове кадрове призначення. Повідомлення про це з'явилося на сайті обласної прокуратури ближче до 13-ї години. Як зазначено у ньому, Ірину Діденко колективові представив перший заступник генерального прокурора Віталій Касько. У вступному слові він зауважив, що новій очільниці доведеться працювати в непрості часи, однак вона володіє достатніми вольовими, діловими та професійними якостями, щоб забезпечити належне функціонування прокуратури області. 

 

 

 

Ірина Діденко 1986 року народження, з Немирова Вінницької області. Закінчила Одеську національну юридичну академію. В органах прокуратури працює з квітня 2008 року, спершу – в прокуратурі Івано-Франківської області, згодом її перевели в Генеральну прокуратуру України. Там обіймала посаду прокурора відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.

 

Останні три роки прокуратуру Львівської області очолював Юрій Квятківський.

 

15.10.2019