Міноборони чекає семи днів "тиші" для відведення підрозділів.

 

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Руслан Хомчак повідомив, що очікуване розведення військ має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки.

 

Про це Хомчак сказав 7 жовтня під час робочої поїздки до Станиці Луганської, інформує пресцентр Міноборони.

 

 

“Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі. Підрозділи Збройних Сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію”, – заявив начальник Генерального штабу ЗСУ.

 

Натомість міністр оборони Андрій Загороднюк запевнив, що українські військовики відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад. “Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації”, – запевнив очільник Міноборони.

 

З його слів, координати місць розведення є у "мінських угодах", їх було нанесено ще у 2014 році (але, звісно ж, без Дебальцевого!).

 

Також Загороднюк підкреслив, що розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого зможе розпочатися винятково тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь та дотримуватимуться режиму тиші упродовж щонайменше семи діб.

 

Міністр зазначив, що після завершення процесу розведення завдання щодо контролю за демілітаризованою зоною покладатиметься на працівників Національної поліції України.

 

Як повідомляє пресова служба Міністерства оборони, під час робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях 7 жовтня міністр оборони України Андрій Загороднюк та начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, крім Золотого, відвідали селище Станиця Луганська, де в рамках досягнутих домовленостей уже відбулося розведення сил і засобів та наразі триває процес демонтажу інженерних споруд. Їх супроводжували заступник керівника Нацполіції України Вадим Троян, голови Луганської та Донецької обласних адміністрацій, представники української сторони Спільного центру з контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

 

Учасники робочої групи оглянули хід будівництва мосту поблизу Станиці Луганської, проінспектували перебіг робіт з демонтажу інженерних споруд та поспілкувалися з військовиками.

 

08.10.2019