Доцент львівського вишу став заступником Генпрокурора.

 

Руслан Рябошапка сьогодні, 8 жовтня, підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

 

 

«Розглядаю нову посаду як унікальну можливість реалізувати свій потенціал з найбільшим ефектом для тієї справи, якою займався впродовж останніх майже двадцяти років. Наразі йде формування нової правоохоронної системи України, у якій прокуратура відіграватиме ключову роль.

 

Безперечно, власне прокурорська діяльність для мене є новою. Але думаю освоїти її максимально швидко, з урахуванням того, що моя попередня діяльність у правоохоронній сфері була безпосередньо пов'язана у тому числі з діяльністю прокуратури», – так Віктор Трепак прокоментував власне призначення на своїй fb-сторінці.

 

Фото: fb-сторінка Віктора Трепака

 

Віктор Миколайович Трепак народився 1975 року у місті Сколе на Львівщині. 1997 року закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, а 2002-го – Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

 

З 2000 року був призваний на військову службу в органи Служби безпеки України, де проходив її на оперативних і керівних посадах. З 2015 по 2016 рік Віктор Трепак займав посаду першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління з боротьби  з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

 

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року – професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року – доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Кандидат юридичних наук. Учасник бойових дій на сході України. Генерал-майор.

 

08.10.2019