Львів’яни першими побачать історичний екшн «Захар Беркут».

 

Уже в понеділок, 7 жовтня, львів’яни першими в Україні побачать фільм «Захар Беркут». Окрім показу, на львів’ян чекає також виставка, на якій глядачів познайомлять із цілим всесвітом Захара Беркута, який виріс зі знакової для всіх українців повісті Івана Франка. У широкий прокат стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва у співпраці з американським колегою Джоном Віном вийде 10 жовтня 2019 року.

 

 

«Ми неймовірно раді можливості представити публіці не тільки фільм, а й цілу галерею образів, створених для нього, – розповідає художниця з костюмів Антоніна Белінська. – Як на мене, це дуже цікаво – побачити їх у реальному житті, уявити собі, скільки зусиль вимагає робота над екранною картинкою. Адже навіть найменші деталі, ґудзики та стрічечки мають величезне значення. І над усім цим працювали десятки майстрів з усієї України! Наш проєкт з’єднав українців з різних куточків країни. А через старовинні матеріали, які ми використали, створився символічний зв’язок із нашим минулим. Отже, "Захар Беркут" – це дійсно те, що нас єднає».

 

Виставку «Світ Захара Беркута» відкриють о 17:00 у музейно-культурному комплексі «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18). На ній представлять 25 унікальних образів, які Антоніна Белінська створила спеціально для зйомок історичного екшена. Тож іще до всеукраїнського релізу стрічки глядачі зможуть познайомитися з героями проєкту й історією його створення. Гості виставки дізнаються, скільки часу та зусиль потребує створення справжнього всесвіту історії, як багато фахівців працюють над кожним образом і деталями. Також буде нагода поспілкуватися з творцями фільму й акторами.

 

О 19:30 у кінотеатрі Multiplex Spartak на глядачів чекатиме розповідь про проєкт і зустріч із його командою, а о 20:30 відбудеться власне предпрем’єрний показ «Захара Беркута».

 

 

Робота над історичним екшеном «Захар Беркут» тривала кілька років, у ній брали участь сотні фахівців з різних куточків України та світу. До консультацій залучили спеціалістів з історії та музейних працівників. Партнером і консультантом стрічки став Міжнародний фонд Івана Франка. Було проведено кілька експедицій у Карпати. Зйомки відбувалися в Карпатах, на озері Синевир, та під Києвом. Спеціально для «Захара Беркута» збудували декорації величезної гірської ущелини, селища Тухля та маєтку Тугара Вовка.

 

У проєкті узяли участь і голлівудські колеги. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

 

 

Спеціально для історичного екшену було створено понад 600 оригінальних костюмів, а це більш ніж 3000 одиниць одягу, сотні екземплярів зброї, аксесуарів, прикрас, посуду. Над проєктом працювали до 40 майстрів, які досліджували історичний одяг і створювали костюми, їм допомагали ремісники з усієї України.

 

У головній ролі – актор Роберт Патрік («Термінатор 2: Судний день»). У стрічці знімалися актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії. А ще – понад 250 акторів масових сцен і дві команди каскадерів – з України та Казахстану.

 

Для довідки:

 

Історичний ешкен «Захар Беркут»

 

 

 

Слоган: У свободі моя сутність

 

Синопсис: 1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак уночі кілька місцевих мисливців, брати Беркути, потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити ворога.

 

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

 

Співрежисер: Джон Вінн

 

Оператор: Юрій Король

 

Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз

 

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»

 

Жанр: бойовик, історичний екшн

 

У ролях: Алекс МакНіколл, Роберт Патрік, Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Андрій Ісаєнко, Цегмід Церенболд, Олег Волощенко, Рокі Майерс, Аліна Коваленко, Єржан Нуримбет, Віктор Жданов, Елісон Дуді, Аян Отепберген, Олег Стефан, Олівер Тревена, Даулет Абдігапаров, Марина Кошкіна, Нуркен Туматаєв, Станіслав Лозовський, Марат Абдуллаєв, Вікторія Клещенко-Пилипчук, Даніяр Ахметов, Михайло Корженівський, Андрій Сторожик, Юрій Єрко, Михайло Черняков, Аліна Довбуш, Євгеній Лебедин, Микола Ейсмонт, Ян Кліпп, Олег Невольник, Олександр Лаптій, Артемій Єгоров, Олег Карпенко.

 

Виробництво: Kinorob, CinemaDay

 

За підтримки Державного агентства України з питань кіно

 

04.10.2019