Ірина Подоляк стала заступницею міністра культури.

Сьогодні, 2 жовтня, уряд призначив Ірину Подоляк заступницею міністра в Міністерство культури, молоді та спорту.

 

 

 

"Усім вам сердечно дякую за привітання. Це чергова дорога, яку треба пройти з розплющеними очима і при пам'яті, незважаючи на те, що дорога ця нагадує фронтову і на ній багато мін-розтяжок. Будемо "розміновувати" разом, щоб після нас ніхто не підірвався. Я усвідомлюю, що наступного дня після вітань завжди ідуть претензії і часто діаметрально різні вимоги, які не закінчуються ніколи) Мушу зазначити наперед для тих, хто мене не знає і для недоброзичливців, що корупція – це не про мене. Співпраця – це про мене, бо це наша держава і наше співжиття у ній", – так прокоментувала своє призначення пані Подоляк на fb-сторінці.

 

Ірина Подоляк народилася 1967 року в Золочеві на Львівщині. Народна депутатка України 8-го скликання, член парламентської фракції «Об'єднання "Самопоміч"».

 

Вищу освіту здобула на філологічному факультеті Львівського національного університету ім. І. Франка, спеціальність «українська мова та література». У 1990–1993 рр. навчалася в аспірантурі цього ж університету. У 1998–2002 рр. здобула кваліфікацію юриста на правничому факультеті ЛНУ ім. Івана Франка.

 

Від 1984 року працювала вихователькою дитячого ясел-садка №4 у м. Золочеві. Після закінчення аспірантури у Львові працювала в творчому об'єднанні «Центр Європи».

 

З 1994 року по 1998 рік очолювала інформаційний відділ Львівського міськвиконкому.

 

1998–2002 рр. – працювала менеджеркою «Незалежного культурологічного часопису “Ї”» та координаторкою проектів USAID у Львові.

 

З 2002 по вересень 2012 р. очолювала відділ закордонної співпраці управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради.

 

З вересня 2012-го – начальниця управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

 

Від 4 грудня 2014 року була першою заступницею голови комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

 

 

Упродовж 5-річної роботи в парламенті стала авторкою та ініціаторкою 35 законів, серед яких «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про Український культурний фонд», «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Комітет виборців України назвав Ірину Подоляк серед трьох найпродуктивніших депутатів парламенту в 2017 році. 2019 року Ірина Подоляк увійшла до числа 25 народних депутатів з найвищими показниками доброчесності за результатами дослідження руху «Чесно».

 

02.10.2019