Двоє «слуг народу» з Галичини – серед злісних прогульників фракції.

Фото: tsn.ua

 

13 депутатів фракції «Слуги народу» в парламенті пропустили третину й більше голосувань Ради впродовж вересня. Такими є дані Комітету виборців України, який проаналізував участь народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради у вересні. Офіційно депутати пропустили голосування без поважних причин, як-от хвороба чи відрядження.

 

Серед них опинилися і двоє галичан. Народний депутат від «Слуги народу» Едуард Прощук з Івано-Франківщини у вересні взяв участь у 52% голосувань і, відповідно, пропустив 48%. Едуард Прощук родом з Калуша, український підприємець, політик. Член комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.

 

Фото: pravda.if.ua

 

Нардепка з цієї ж фракції Ірина Верещук із Рави-Руської, що на Львівщині, пропустила 34% голосувань і взяла участь у 66%. Ірина Верещук у минулому — міський голова Рави-Руської (2010–2015 рр.). Є представницею уряду у Верховній Раді України з 4 вересня 2019 року.

 

 

Фото: censor.net

 

Утім, загалом серед фракцій і груп депутати монобільшості є найсумліннішими: в середньому впродовж вересня брали участь у голосуваннях (натискали «за», «проти» чи «утримався») 88% нардепів цієї фракції. Щодо інших фракцій, то їхні показники участі в голосуваннях такі: «Голос» – у середньому голосувало 79% депутатів, «Європейська солідарність» – 71%, «Батьківщина» – 48%, група «За майбутнє» – 46%.

 

Найчастіше ігнорували голосування Ради депутати «Опозиційної платформи – За життя» (в середньому голосували 25% депутатів).

 

Загалом у вересні було проведено 373 голосування ВРУ.

 

30.09.2019