Борис Джонсон може потрапити одночасно в корупційний і сексуальний скандал.

Йдеться про час, коли він обіймав посаду мера Лондона.

 

 

Адміністрація Лондона в суботу, 28 вересня, передала правоохоронним органам інформацію про можливе зловживання владою з боку чинного прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Звинувачення стосуються часу, коли той очолював британську столицю. Про це повідомило видання  The Sunday Times.

 

Йдеться про контакти Джонсона з американською підприємницею, колишньою моделлю Дженніфер Аркурі (Jennifer Arcuri). Існують підозри, що Джонсон у часи мерства мав стосунки сексуального характеру зі зазначеною особою, котра, своєю чергою, отримувала фінансові преференції від лондонської господарки. Відомо, що колишній мер неодноразово відвідував лондонське помешкання підприємниці, яка називала його «одним зі своїх найкращих друзів», стверджують журналісти The Sunday Times.

 

Чинна лондонська влада хоче з'ясувати цю ситуацію, оскільки внаслідок прихильності Джонсона, як пише видання, «пані Аркурі було дозволено брати участь у торговельних місіях та отримувати спонсорські кошти за обставин, коли вона та її компанії не могли очікувати отримання таких преференцій». Зокрема, фірми, пов'язані з американкою, імовірно, отримали субсидії на суму понад 125 тисяч фунтів стерлінгів з бюджету Лондона, попри те, що її компанії перебували на межі банкрутства.

 

До вивчення ситуації залучено незалежне бюро з нагляду за діяльністю поліції. Його завдання – з'ясувати, чи є підстави для повномасштабного розслідування.

 

В оточенні самого Джонсона ці підозри вважають необґрунтованими, а саме звернення влади Лондона до правоохоронних органів розцінили як політично вмотивовану атаку на прем’єра, розпочату перед конференцією Консервативної партії.

29.09.2019