Дональд Трамп шукає стукача.

Йдеться про того працівника спецслужб, котрий повідомив про ймовірний факт злочину в телефонній розмові американського та українського президентів.

 

 

Президент США Дональд Трамп хоче знайти і покарати анонімного інформатора, котрий зробив надбанням публічности зміст його розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомила газета Los Angeles Times, яка опублікувала аудіофайл з висловлюваннями Трампа на приватній зустрічі з американськими дипломатами.

 

«Я хочу знати, хто та особа, котра злила стукачу (whistleblower) інформацію, оскільки це схоже на (дії) шпигуна. Ви знаєте, що в старі часи робили зі шпигунами і державною зрадою? Ми вирішували це трохи інакше, ніж зараз», — цитує Los Angeles Times заяву Трампа.

 

Президент припустив, що інформатор «ніколи не бачив» стенограми його телефонної розмови з президентом Зеленським. Він, на думку Трампа, «просто щось чув і діяв майже як шпигун». Президент США додав, що йому також цікаво, хто реально надав інформатору доступ до змісту бесіди з главою України.

 

«Ви знаєте, що ми робили раніше, коли були ще розумними, чи не так? Зі шпигунами і зрадниками, ми обходилися з ним трохи інакше, ніж сьогодні», – заявив Трамп.

 

Нагадаємо, що 24 вересня спікерка Палати представників Конґресу США Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа. А 25 вересня Білий дім на тлі розростання скандалу оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа зі Зеленським. З неї можна зробити висновок, що американський лідер тиснув на свого українського колегу, закликаючи його провести розслідування щодо кандидата на посаду президента США Джо Байдена і його сина Гантера, котрий працює в українській компанії Burisma.

 

27.09.2019