США відрядили до Литви танковий батальйон.

Він дислокуватиметься неподалік кордону з Білоруссю.

 

 

Сполучені Штати перекидають до Литви танковий батальйон, який буде розгорнуто на полігоні в районі міста Пабраде, що за 10 кілометрів від кордону з Білоруссю. Про це йдеться в повідомленні, викладеному на сайті Міністерства оборони Литви в середу, 25 вересня, його цитує інформаційний портал Delfi.

 

У документі пояснюють, що американські військовослужбовці прибувають до Литви за ротацією в рамках операції «Атлантична рішучість» (Atlantic Resolve) і пробудуть в Пабраде до весни наступного року.

 

За словами міністра оборони Раймундаса Каробліса (Raimundas Karoblis), ця ротація американців доводить, що Литві вдалося домогтися довгострокової військової присутності США. «Ми послідовно і терпляче домагалися довгострокової військової присутності США в Литві й у всьому реґіоні. Тому прибуття армійського батальйону США на тривалий період – добра і очікувана звістка, результат наших тривалих зусиль та інвестицій. Збройні сили США – винятково важливий чинник стримування, тому вони сприятимуть зусиллям НАТО в Балтійському регіоні», – наголосив литовський міністр.
 

Близько п'яти сотень військовослужбовців 1-го танкового батальйону 9-го полку 1-ї дивізії збройних сил США прибудуть в Пабраде вже в жовтні. Разом з ними буде також 30 танків Abrams, 25 бойових машин піхоти Bradley і 70 колісних транспортних засобів.

25.09.2019