Янукович ніяк не може наздогнати санкції.

 

Європейський суд загальної юрисдикції у Люксембурзі скасував санкції, накладені на експрезидента України Віктора Януковича в 2018-2019 роках.

 

Про це повідомив прессекретар сина колишнього Президента Олександра Януковича Юрій Кірасир.

 

 

"Рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року про скасування санкцій стосовно експрезидента України Віктора Януковича за 2018-2019 рр. є підтвердженням незаконності та безпідставності їхнього введення органами ЄС і вагомим приводом для їхнього якнайшвидшого повного скасування та реабілітації В.Ф.Януковича як несправедливо потерпілого від політичних переслідувань і в Україні, і в Європейському Союзі", – написав Кірасир у Facebook.

 

У коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна" Кірасир висловив переконання, що своїм рішенням Європейський суд "остаточно підтвердив необґрунтованість" обвинувачень проти Януковича.

 

"Адвокати президента Януковича домагатимуться притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто був причетний до організації його політичного переслідування і фальсифікації справ щодо нього, та відновлення справедливості", – пригрозив Кірасир.

 

Водночас, у пресслужбі Суду ЄС уточнили, що персональні обмежувальні заходи, запроваджені Євросоюзом проти президента-втікача та його сина Олександра, залишаються чинними.

 

"Я підтверджую, що рішення Ради ЄС від 2019 року про запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його сина Олександра Януковича є чинним", – заявив представник пресслужби Суду ЄС у коментарі "Укрінформу".

 

Водночас, співрозмовник аґенції підтвердив, що суд 24 вересня постановив скасувати рішення Ради ЄС від 2018 року про запровадження обмежувальних заходів проти Януковичів.

 

Однак, як наголосив представник суду, чинні санкції на період 2019-2020 років діють. Натомість він повідомив, що ці рішення Ради ЄС від 2019 року щодо Віктора Януковича та Олександра Януковича нині перебувають у процесі оскарження.

 

4 березня 2019 року Рада ЄС продовжила до 6 березня 2020 року санкції проти Януковича та ще 11 колишніх високопосадовців. Обмежувальні заходи уведені за протиправне заволодіння державними активами.

 

24.09.2019